• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های میوه کاری
    • دوره 9, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های میوه کاری
    • دوره 9, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر دوره انبارداری بر برخی از خصوصیات کمّی میوه و کیفی روغن دو رقم زیتون

    (ندگان)پدیدآور
    خالقی, اسمعیلوحدانی, عارفمعلمی, نوراله
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    طول دوره انبارداری، یکی از فاکتورهای مهم و تأثیرگذار بر خصوصیات کمّی میوه و کیفی روغن زیتون است. لذا پژوهشی جهت بررسی اثر دوره انبارداری (زمان شروع آزمایش، 14، 21 و 28 روز) بر برخی از خصوصیات کمّی میوه و کیفی روغن دو رقم زیتون طارم 2 و دزفولی به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام گرفت. نتایج نشان داد که با گذشت زمان انبارداری تا 28 روز، وزن تر میوه، وزن تر و خشک گوشت، و درصد روغن در ارقام دزفولی و طارم 2 کاهش یافت. همچنین در ارقام دزفولی و طارم 2 با افزایش مدت زمان انبارداری میزان اسیدیته روغن افزایش و میزان فنل کل روغن کاهش یافت. کمترین مقدار کلروفیل (0/31 میلی‌گرم بر کیلوگرم) و کارتنوئید (0/35 میلی‌گرم بر کیلوگرم) روغن در رقم دزفولی و بیشترین مقدار ضریب خاموشی K270 (0/84)، در رقم طارم 2 با افرایش مدت زمان انبارداری در 28 روز بدست آمد. علاوه براین بیشترین میزان اسید اولئیک (56/06 درصد) مربوط به رقم دزفولی بدست آمد. همچنین نتایج نشان داد که نسبت اسید اولئیک به اسید لینولئیک (3/81) و نسبت اسیدهای چرب تک غیر اشباع به چند غیر اشباع (3/55) در روغن استخراج شده از رقم دزفولی بیشتر از رقم طارم 2 بود. بر اساس نتایج مشخص گردید که با افزایش مدت زمان انبارداری، شاخص ‎های کمی میوه رقم دزفولی در مقایسه با رقم طارم 2 از وضعیت مناسب‌تری برخوردار بوده و به دلیل بالاتر بودن شاخص‎ های کیفی روغن می تواند مقاوم‌تر به فرایندهای اکسیداتیوی روغن باشد.
    کلید واژگان
    اسیدیته
    اسیدهای چرب
    ضریب خاموشی
    فنل کل
    کلروفیل

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2024-08-22
    1403-06-01
    ناشر
    دانشگاه ارومیه
    Urmia University
    سازمان پدید آورنده
    دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز ، اهواز، ایران.
    دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز ، اهواز، ایران.
    استاد گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید چمران اهواز ، اهواز، ایران.

    شاپا
    2538-4376
    URI
    https://dx.doi.org/10.30466/rip.2023.54440.1254
    https://rip.urmia.ac.ir/article_121546.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1122478

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب