• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دانش کشاورزی وتولید پایدار
    • دوره 34, شماره 3
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دانش کشاورزی وتولید پایدار
    • دوره 34, شماره 3
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر همزیستی با قارچ میکوریزا بر ویژگی‌های فیزیولوژیک و جذب عناصر غذایی بادام رقم ʼسوپرنواʻ پیوند شده روی پایه GN15 تحت تنش شوری

    (ندگان)پدیدآور
    مصطفوی, شبنمحاجیلو, جعفربلندنظر, صاحبعلی
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    اهداف: کشت گونه‌های متحمل به شوری به همراه تلقیح آن‌ها با ریزجانداران مفید خاک، می‌تواند یک راهکار موثر برای کاهش مشکلات شوری باشد. هدف از این آزمایش، بررسی پاسخ‌های فیزیولوژیک و جذب عناصر غذایی بادام رقم Supernovaʼʽ پیوند شده روی پایه GN15 به تلقیح با قارچ‌ میکوریزا در سطوح مختلف شوری است. مواد و روش‌ها: مطالعه حاضر بصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با دو فاکتور (1) تلقیح با قارچ در دو سطح (تلقیح نشده و تلقیح شده با Rhizophagus intraradices) و (2) شوری در سه سطح (صفر، 60 و 120 میلی‌مولار) با سه تکرار در شرایط گلخانه انجام شد.یافته‌ها: نتایج نشان داد تلقیح با قارچ میکوریزا باعث بهبود شاخص‌های رشدی، نسبت فلورسانس متغیر به حداکثر و محتوای کلروفیل در تنش شوری بالا گردید. تلقیح با R. intraradices بطور معنی‌داری باعث کاهش محتوای پراکسید هیدروژن و مالون‌دی‌آلدهید و افزایش ظرفیت آنتی‌اکسیدانی و محتوای پرولین در مقایسه با گیاهان تلقیح نشده در سطح بالای شوری شد. در گیاهان تلقیح شده محتوای فسفر و پتاسیم در برگ در تمام سطوح شوری و در ریشه در شوری متوسط بطورمعنی‌داری بیشتر از گیاهان تلقیح نشده بود. تحت تنش شوری، محتوای سدیم برگ گیاهان تلقیح شده بطور معنی‌داری کمتر از گیاهان تلقیح نشده بود، درحالیکه در مورد سدیم ریشه برعکس بود.نتیجه‌گیری: استفاده از قارچ میکوریزا به همراه پایه متحمل می‌تواند یک روش کارآمد و سازگار با محیط زیست برای افزایش تحمل بادام به شوری باشد. در این راستا انجام آزمایشات بیشتر با ژنوتیپ‌های مختلف بادام در شرایط باغ ضروری بنظر میرسد.
    کلید واژگان
    تنش شوری
    بادام
    قارچ میکوریزا
    ویژگی‌های فیزیولوژیک
    جذب عناصر
    میکوریز

    شماره نشریه
    3
    تاریخ نشر
    2024-10-22
    1403-08-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
    گروه باغبانی- دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز
    گروه علوم و مهندسی باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران

    شاپا
    2476-4310
    2476-4329
    URI
    https://dx.doi.org/10.22034/saps.2024.60735.3188
    https://sustainagriculture.tabrizu.ac.ir/article_18801.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1121081

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب