• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات دامپزشکی و فرآورده‌های بیولوژیک
    • دوره 24, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات دامپزشکی و فرآورده‌های بیولوژیک
    • دوره 24, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر سطوح مختلف تربوتالین بر عملکرد، خصوصیات لاشه و فراسنجه‌های خونی جوجه‌های گوشتی

    (ندگان)پدیدآور
    مسلمی‌پور, فریدگلزار ادبی‌, شهرامداودی, جابرکمالی سروستانی‌, محمدعلی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    460.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به منظور بررسی اثرات استفاده از سطوح مختلف تربوتالین، یک اگونیست بتاآدرنرژیک، در جیره‌ی غذایی بر عملکرد، خصوصیات لاشه و فراسنجه‌های خونی جوجه‌های گوشتی، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تیمار شامل سطوح صفر (شاهد)، 5/7 و 15ppm (قسمت در میلیون) تربوتالین در کیلوگرم جیره و چهار تکرار (10 قطعه جوجه در هر تکرار)، جمعاً 120 قطعه جوجه‌ی گوشتی نرسویه‌‌ی کاب از سن 29 روزگی تا 49 روزگی به اجرا گذاشته شد. اندازه‌گیری خوراک مصرفی و وزن زنده‌ی جوجه‌ها به صورت هفتگی انجام  گرفت. در پایان دوره‌ی آزمایش از هر تیمار 20 قطعه جوجه به طور تصادفی برای خونگیری و هشت قطعه جوجه برای تجزیه‌ی لاشه انتخاب شدند. فراسنجه‌های خونی با روش‌های اسپکتروفتومتری و هورمون‌ها به روش رادیوایمیونواسی اندازه‌گیری شدند. نتایج نشان داد که اثر تربوتالین در سطح پایین بر روی افزایش وزن، خوراک مصرفی و ضریب تبدیل غذایی در مقایسه با گروه شاهد تفاوت معنی‌‌داری داشت (05/0>p). افزودن سطح پایین تربوتالین به جیره سبب افزایش وزن لاشه، نسبت وزن لاشه به وزن زنده، وزن سینه و وزن ران به ترتیب به میزان 2/10، 22/5، 41/3 و 81/4 درصد و کاهش چربی شکمی به میزان 8/22 درصد نسبت به گروه شاهد گردید (05/0>p). همچنین، افزودن تربوتالین در جیره‌ی جوجه‌ها سبب افزایش معنی‌داری در درصد پروتئین سینه و ران و نیز کاهش درصد چربی سینه نسبت به گروه شاهد گردید (05/0>p). استفاده از هر دو سطح تربوتالین در جیره‌ی جوجه‌ها باعث افزایش معنی‌داری در سطوح گلوکز، تری‌گلیسرید، کلسترول و تیروکسین خون شد (05/0>p)، در صورتی که سطوح انسولین، ازت اوره‌ای و اسید اوریک خون را کاهش داد (05/0>p). استفاده از تربوتالین اثر معنی‌داری بر سطوح اسیدهای آمینه آلانین و گلوتامین و آنزیم‌های کراتین‌کیناز و آسپارتات‌آمینوترانسفراز خون جوجه‌ها نداشت. بر اساس نتایج این آزمایش می‌توان نتیجه گرفت که استفاده از تربوتالین بویژه سطح ppm 5/7 در کیلوگرم جیره‌ی جوجه‌های گوشتی باعث افزایش عملکرد و کیفیت لاشه می‌شود.

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2011-06-22
    1390-04-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی
    Agricultural Research,Education and Extension Organization
    سازمان پدید آورنده
    استادیار گروه تولیدات دامی دانشگاه گنبد کاووس
    دانشجوی دکتری علوم دامی دانشگاه آنکارا و سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی
    استادیار گروه دامپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد میانه
    استادیار پژوهشی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی

    شاپا
    2423-5407
    2423-5415
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/vj.2011.101099
    https://vj.areeo.ac.ir/article_101099.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1120

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب