• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم آبزی پروری
    • دوره 12, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علوم آبزی پروری
    • دوره 12, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تعیین تغییرات کیفی آب، تولید متابولیت‌ها و روند تجزیه زیستی مواد آلی دفعی در وزن‌های مختلف ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان،<i>Oncorhynchus mykiss</i>

    (ندگان)پدیدآور
    رفیعی, غلامرضازرینی, محمدامین
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در آبزی‌پروری تعیین روند تولید متابولیت‌ها و تغییرات کیفیت آب و تجزیه زیستی، با توجه به گونه پرورشی، نقش مهمی در تعیین ظرفیت سیستم‌های پرورشی و چگونگی تنظیم شرایط محیطی مناسب برای رشد آبزیان دارد. بنابراین در این پژوهش، ماهیان قزل­آلای رنگین‌کمان (Oncorhynccus mykiss) در چهار گروه­ با میانگین وزنی 3±20، 5±50، 9±100 و 10±200 گرمی (sd±میانگین)، به‌عنوان تیمارهای آزمایش در سه تکرار به مخازن 300 لیتری از جنس فایبرگلاس (حجم آبگیری به‌میزان 200 لیتر) معرفی و به‌مدت سه روز با غذای تجاری تغذیه شدند. سپس ماهیان از مخازن جدا شدند و روند تغییرات کیفی آب و تجزیه زیستی متابولیت‌های تولیدی مورد بررسی قرار گرفت. با تغذیه ماهیان و ترشح آمونیاک توسط ماهی، میزان غلظت آمونیاک در آب تا روز سوم آزمایش افزایش چشمگیری داشت و با خروج ماهیان از مخازن پرورشی، افزایش آمونیاک متوقف شد. در ادامه، غلظت نیتریت و سپس نیترات افزایش یافت. میزان افزایش فسفرکل موجود در آب (در طول زمان آزمایش) بین وزن‌های مختلف (به‌جز وزن اول و چهارم) با یکدیگر متفاوت بود. در طی سه روز اول، تفاوت معنی‌داری در وزن­های دوم و سوم، بین زمان شروع و روز صید (روز سوم) مشاهده نشد (0/05P). افزایش میزان هدایت الکتریکی طی سه روز اول (بین زمان‌های شروع و سوم)کاملاً مشهود بود (به‌جز وزن اول) ولی پس از جمع‌آوری ماهیان، افزایش آن با شدت کمتر ادامه ­یافت. با شروع تغذیه ماهیان سختی کل روند افزایشی داشت. همچنین از زمان قطع غذادهی و جمع‌آوری ماهیان، روند افزایشی ترکیبات نیتروژن‌دار متوقف و دچار نوسانات جزئی گردید. بین مقادیر سختی­کل برای وزن­ های مختلف ماهیان، تفاوت معنی‌داری مشاهده شد (0/05>P). با توجه به مقدار غذای مصرفی و میزان دمای آب، روند تغییرات کیفیت آب و سرعت تجزیه زیستی در سیستم پرورشی مشخص شد.
    کلید واژگان
    پساب ماهی
    قزل‌آلای رنگین‌‌‌‌کمان
    سیستم مداربسته
    تجزیه زیستی
    کیفیت آب
    وزن ماهی

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2024-11-21
    1403-09-01
    ناشر
    انجمن آبزی پروری ایران
    سازمان پدید آورنده
    گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران.
    گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران.

    شاپا
    2322-5351
    URI
    http://www.aquaculturesciences.ir/article_210347.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1119667

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب