• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دانش کشاورزی وتولید پایدار
    • دوره 30, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دانش کشاورزی وتولید پایدار
    • دوره 30, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ارزیابی عملکرد دانه و اسانس زیره سبز (Cuminum cyminum L.) با کاربرد کود‌های پنرجتیک، شیمیایی و آب مغناطیسی

    (ندگان)پدیدآور
    شریفی, مهنازدباغ محمدی نسب, عادلشکیبا, محمدرضایارنیا, مهرداد
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    751.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    این آزمایش به منظور بررسی تاثیر نوع آبیاری (با آب معمولی و آب مغناطیسی) و تیمارهای کودی شامل (شاهد بدون کود، کود شیمیایی نیتروژنی، کود پنرجتیکP , K و کاربرد توام کود شیمیایی نیتروژنی به میزان 50 درصد دز همراه با کاربرد کود پنرجتیک P , K) بر رشد و تولید گیاه دارویی زیره سبز در سه تکرار به صورت اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سال1397 در مزارع تحقیقاتی دانشگاه آزاد تبریز انجام شد. در این بررسی، بیشترین عملکرد دانه (164 گرم در متر مربع) در دو تیمار کود شیمیایی نیتروژنی و کاربرد توام کود شیمیایی نیتروژنی و پنرجتیک P , K و در شرایط آبیاری با آب مغناطیسی به دست آمد که در مقایسه با شاهد 6/42 درصد افزایش داشت. عملکرد بیولوژیک نیز پاسخ مشابهی را به آب  مغناطیسی و کود نشان داد. تیمار کود شیمیایی نیتروژنی و کود شیمیایی نیتروژنی همراه با پنرجنتیک P, K افزایش معنی دار و مشابهی را بر میزان درصد اسانس  داشتند. بیشترین عملکرد اسانس (13/3 گرم در متر مربع) متعلق به کود شیمیایی نیتروژنی بود. در کل، با توجه به اهمیت اقتصادی عملکرد دانه و کاهش هزینه‌های تولید، با کاربرد کود پنرجتیک می‌توان سطح کود شیمیایی نیتروژنی را بدون کاهش معنی­دار عملکرد دانه، کاهش داد. همچنین، آبیاری با آب مغناطیسی نقش موثری در افزایش تاثیر کاربرد کودها بر عملکرد دانه داشت.
    کلید واژگان
    آب مغناطیسی
    پنرجتیک
    زیره سبز
    عملکرد دانه
    کود نیتروژنی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2020-03-20
    1399-01-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    زراعت، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران و باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان ، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
    گروه اکوفیزیولوژی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
    گروه اکوفیزیولوژی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
    گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، تبریز، ایران

    شاپا
    2476-4310
    2476-4329
    URI
    https://sustainagriculture.tabrizu.ac.ir/article_10413.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/111475

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب