راهکارهای کاهش تلفات گوجهفرنگی در مراحل برداشت و پس ازبرداشت
(ندگان)پدیدآور
آزادشهرکی, فرزادگلشن تفتی, ابوالفضل
نوع مدرک
Textمقاله ترویجی
زبان مدرک
فارسیچکیده
گوجه فرنگی محصولی است که بهدلیل مقدار رطوبت بالا، فسادپذیر بوده و نیاز به مراقبتهای خاص پس از برداشت دارد. تلفات کمی و کیفی این محصول در فاصله بین برداشت تا مصرف صورت میگیرد. تلفات گوجهفرنگی میتواند بهدلیل زمان نامناسب برداشت (عدم بلوغ یا رسیدگی بیش از حد)، آسیبهای مکانیکی در هنگام برداشت، جابهجایی و حمل و نقل محصول، بستهبندی نامناسب و فساد صورت گیرد. روشهای مناسب پس از برداشت تأثیر بسزایی در تازگی، ماندگاری و ویژگیهای کیفی این محصول دارند. برای کاهش فساد پس از برداشت در گوجهفرنگی نیاز به برداشت در زمان مناسب، جداسازی و درجهبندی، آمادهسازی و بستهبندی مناسب و محافظت در طول حمل و شرایط مناسب نگهداری است. در این مقاله سعی شده است زمان و روش مناسب برداشت و راهکارهای ساده پس از برداشت گوجهفرنگی برای حفظ ویژگیهای کیفی و کاهش ضایعات این محصول بیان شود.
کلید واژگان
آسیب مکانیکیتلفات
زمان برداشت
ضایعات پس از برداشت
فساد
گوجهفرنگی
شماره نشریه
10تاریخ نشر
2024-09-221403-07-01
ناشر
مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزیسازمان پدید آورنده
استادیار پژوهش مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایراناستادیار پژوهش مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران



