دوره 6, شماره 10

 

ارسال های اخیر

  • تولید سریع بیوکمپوست غنی‌شده از پسماند (کاه و کلش) برنج 

    شرفی, رضا؛ صالحی جوزانی, غلامرضا؛ کریمی, ابراهیم؛ قنواتی, حسین؛ کوثری, مژگان (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2024-09-22)
    برنج، یکی از مهم­ترین محصولات زراعی در جهان و کشور ایران است. سالانه حدود 504 میلیون تن کاه و کلش برنج در دنیا و حدود 4/5 میلیون تن در ایران تولید می­شود. کاه و کلش برنج به­دلیل ساختار شیمیایی و سلولز زیاد، به عنوان خوراک ...

  • راهکارهای پیشگیری از سیاه‌شدن و کاهش کیفیت مغز گردو در مرحله قبل از برداشت 

    موسوی, سیداصغر؛ مدنی, بابک (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2024-09-22)
    عارضه سیاه­شدن، یکی از مهم­ترین عوامل کاهش کیفیت و بازارپسندی مغز گردو است. حساسیت ارقام و ژنوتیپ‌های گردو در برابرعوامل مؤثر و تشدیدکننده این عارضه متفاوت است. درجه حرارت بالای 38 درجه سلسیوس در اوایل تابستان (شروع رشد ...

  • استفاده از کاه گندم در ساخت خمیر و کاغذ 

    روحانی, علی اصغر؛ مشکور, مژده (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2024-09-22)
    با افزایش جمعیت و رشد  فناوری، نیازهای بشر در حوزه فرآورده‌های سلولزی روز به روز در حال افزایش است. از طرفی دیگر، منابع جنگلی برای تولید کاغذ‌های مختلف نیز محدود و دسترسی به آن برای برخی از کشورها، غیرممکن است. بنابراین، ...

  • کاهش ضایعات لیموترش با تولید برگه‌ خشک 

    شاه امیریان, مریم؛ مفتون آزاد, ندا (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2024-09-22)
    لیموترش به عنوان یکی از مرکبات مهم در ایران، منبع بسیار خوبی از ویتامین ث است. فساد پس از برداشت، یکی از مهم­ترین عوامل محدودکننده عمر ماندگاری لیمو­ترش است. تولید فرآورده­های متنوع و جدید از لیموترش مانند برگه[1] می­تواند ...

  • راهکارهای کاهش تلفات گوجه‌فرنگی در مراحل برداشت و پس ازبرداشت 

    آزادشهرکی, فرزاد؛ گلشن تفتی, ابوالفضل (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2024-09-22)
    گوجه ­فرنگی محصولی است که به­­دلیل مقدار رطوبت بالا، فسادپذیر بوده و نیاز به مراقبت­های خاص پس از برداشت دارد. تلفات کمی و کیفی این محصول در فاصله بین برداشت تا مصرف صورت می­گیرد. تلفات گوجه­فرنگی می­تواند به­دلیل زمان ...

  • اقدامات مؤثر در کاهش قند احیاء سیب‌زمینی در انبار 

    گودرزی, فرزاد (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2024-09-22)
    تولید چیپس، فرنچ فرایز و دیگر فرآورده‌های سرخ­شده سیب‌زمینی با  کیفیت مرغوب نیازمند آن است که قند احیای غده‌ها تا حد امکان پایین باشد تا محصول با کمترین تیرگی و محتوای مضر آکریلامید تولید شود. میزان قند احیاء در سیب‌زمینی ...

  • معرفی بارگاه با صفحات گرمایش هوشمند برای تولید کشمش 

    زمردی, شهین (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2024-09-22)
    کشمش یکی از مهم‌ترین محصولات صادراتی کشور محسوب می‌شود. ایران پس از آمریکا و ترکیه  سومین صادرکننده کشمش در جهان است. کشمش بعد از پسته، دومین خشکبار صادراتی کشور است. چالش‌های متعددی در کیفیت و کمیت کشمش و رقابت آن در ...

  • صفحات آغازین 

    عمومی, مطالب (مؤسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی, 2024-09-22)