• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دانش کشاورزی وتولید پایدار
    • دوره 29, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دانش کشاورزی وتولید پایدار
    • دوره 29, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی اثرات زیست محیطی نظام تولید فلفل دلمه‌ای با استفاده از تکنیک ارزیابی چرخه حیات (مطالعه موردی: شهرستان دزفول)

    (ندگان)پدیدآور
    تدین پور, نسترینسبز قبائی, غلامرضادشتی, سولماز
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    710.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
           ارزیابی چرخه حیات (LCA) رویکردی برای مطالعه اثرات زیست­محیطی تولید محصول یا انجام یک فعالیت است که بر اساس دو شاخص میزان مصرف منابع وانتشارآلاینده­­ها محاسبه می­گردد. این مطالعه با هدف بررسی اثرات زیست­محیطی تولید فلفل دلمه­ای با استفاده از تکنیک ارزیابی چرخه حیات در سال های زراعی 90 تا 96 انجام شد. اطلاعات اولیه از طریق سازمان جهاد کشاورزی و مصاحبه حضوری از بین 260 نفر جامعه آماری، 152 کشاورز که از طریق فرمول کوکران تعیین شد در شهرستان دزفول به دست آمد. به منظور تجزیه و تحلیل اثرات زیست­محیطی، از روش 14040 ISO به ازای یک واحد کارکردی معادل با یک تن فلفل دلمه­ای استفاده شد. گرمایش جهانی، اسیدیته، تخلیه منابع آبی، فسیلی، فسفات و پتاس شش گروه تاثیر مورد مطالعه را تشکیل می­دهند. نتایج نشان داد که آلاینده CO2 و NH3 در قالب گروه های تاثیر گرمایش جهانی واسیدیته درنظام کشت فلفل دلمه­ای بیشترین اثر را داشتند. مقادیرشاخص زیست­­­محیطی (EcoX) و شاخص تخلیه منابع (RDI) به ترتیب 0492/0 و 4806/0 محاسبه شدند. گروه­های تاثیراسیدیته و منابع تخلیه فسفات بترتیب بیشترین پتانسیل آسیب به محیط زیست را درقالب گروه­های تاثیر زیست­محیطی و تخلیه منابع داشتند. بنابراین، مدیریت مصرف کود اوره و جایگزینی بخشی از آن با منابع آلی و غیرشیمیایی در بوم­­نظام­های کشاورزی به منظور کاهش آلودگی­های زیست­­محیطی ایران امری ضروری واجتناب ناپذیراست.    
    کلید واژگان
    ارزیابی چرخه حیات
    شاخص تخلیه منابع
    شاخص زیست محیطی
    شهرستان دزفول
    فلفل دلمه­ای

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2019-06-22
    1398-04-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    گروه محیط زیست، دانشگاه صنعتی خاتم‌الانبیاء بهبهان، بهبهان، ایران
    گروه محیط زیست، دانشگاه صنعتی خاتم‌الانبیاء بهبهان، بهبهان، ایران
    گروه محیط زیست، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی اهواز

    شاپا
    2476-4310
    2476-4329
    URI
    https://sustainagriculture.tabrizu.ac.ir/article_9043.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/111409

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب