• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دانش کشاورزی وتولید پایدار
    • دوره 28, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دانش کشاورزی وتولید پایدار
    • دوره 28, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی صفات رشدی و عملکرد بادرشبو (Dracocephalum moldavica) تحت تیمارهای مختلف کودی درکشت مخلوط با باقلا (Vicia faba L.)

    (ندگان)پدیدآور
    وفادار ینگجه, لیلیامینی, روح الهدباغ محمدی نسب, عادل
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    738.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    چکیده به منظور بررسی اثر تیمارهای مختلف کودی و کشت مخلوط با باقلا (Vicia faba L.)، بر صفات رشدی و عملکرد بادرشبو (Dracocephalum moldavica) آزمایشی در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز در سال 1393 اجرا گردید. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. فاکتور اول نوع کشت در چهار سطح شامل کشت خالص بادرشبو، کشت مخلوط باقلا و بادرشبو به روش جایگزینی به صورت مخلوط ردیفی 1:1 و نواری با نسبت­های 2:2 و 4:2 بادرشبو-باقلا و فاکتور دوم نوع کود در سه سطح شامل کاربرد 100 درصد کودهای شیمایی (اوره + سوپرفسفات­تریپل)، کودهای زیستی (ازتو بارور + بارور 2) + 50 درصد کودهای شیمیایی و ورمی­کمپوست بودند. بیشترین وزن خشک سرشاخه گلدار در واحد سطح مخلوط (5/115 گرم در متر مربع) از تیمار کشت خالص بادرشبو به همراه کاربرد 100% کود شیمیایی حاصل شد. بیشترین عملکرد دانه در واحد سطح مخلوط در کشت خالص با میانگین 02/56 گرم در متر مربع و در بین تیمارهای کودی تحت تیمار 100% شیمیایی به میزان 06/41 گرم در متر مربع به­دست آمد. بیشترین عملکرد اسانس (41/27 کیلوگرم در هکتار) در تیمار کشت مخلوط جایگزینی 2:2 مشاهده شد. در بین تیمارهای کودی، بیشترین عملکرد اسانس (88/31 کیلوگرم در هکتار) مربوط به تیمار کودی 100% شیمیایی بود. بنابراین، می­توان نتیجه گرفت که در کشت مخلوط بادرشبو و باقلا، استفاده از تیمار جایگزینی با نسبت 2:2 و نیز کاربرد 100% کودهای شیمیایی می­تواند سبب بهبود عملکرد اسانس در واحد سطح شود.
    کلید واژگان
    اسانس
    بادرشبو
    کشت مخلوط جایگزینی
    کود زیستی
    ورمی­کمپوست

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2018-07-23
    1397-05-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
    گروه اکوفیزیولوژی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
    گروه اکوفیزیولوژی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز

    شاپا
    2476-4310
    2476-4329
    URI
    https://sustainagriculture.tabrizu.ac.ir/article_7688.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/111334

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب