نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorشکری واحد, حسنfa_IR
dc.contributor.authorدواتگر, ناصرfa_IR
dc.contributor.authorکاوسی, مسعودfa_IR
dc.contributor.authorبابازاده, شهریارfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T21:29:00Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T21:29:00Z
dc.date.available1399-07-08T21:29:00Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T21:29:00Z
dc.date.issued2018-04-21en_US
dc.date.issued1397-02-01fa_IR
dc.date.submitted2016-11-09en_US
dc.date.submitted1395-08-19fa_IR
dc.identifier.citationشکری واحد, حسن, دواتگر, ناصر, کاوسی, مسعود, بابازاده, شهریار. (1397). ارزیابی پاسخ برنج(Oryza Sativa L.) به ‌مصرف نیتروژن، فسفر و پتاسیم براساس مدیریت تغذیه خاص مکان (SSNM). دانش کشاورزی وتولید پایدار, 28(1), 235-248.fa_IR
dc.identifier.issn2476-4310
dc.identifier.issn2476-4329
dc.identifier.urihttps://sustainagriculture.tabrizu.ac.ir/article_7355.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/111329
dc.description.abstractدر ‌این تحقیق بهینه‌سازی مصرف کود بر ‌اساس مدیریت تغذیه خاص مکان بر اساس پتانسیل عرضه عنصر‌ غذایی بومی‌ خاک و میزان نیاز محصول به عنصر غذایی برای عملکرد مورد انتظار و نیز راندمان بازیافت عناصر غذایی بررسی شد. در22 مزرعه شالیزاری تیمارهای کودی P<sub>0</sub>, N<sub>0</sub>  K<sub>0</sub>, وNPK  اعمال گردید. میزان عملکرد و برخی اجزای عملکرد برنج و همچنین نیتروژن، فسفر و پتاسیم خاک و گیاه اندازه‌گیری و تامین عناصر غذایی بومی با توجه به عملکرد گیاه محاسبه شدند. نتایج نشان داد، نیتروژن در 27 درصد از مزارع باید بیشتر از مقدار توصیه شده و در63 درصد نیز باید کمتر از مقدار توصیه شده رایج مصرف می‌شد. در2 مزرعه مقدار توصیه شده با مقدار بدست آمده از روش خاص مکان یکسان بود. در تمامی مزارع مورد مطالعه براساس مدیریت کودی خاص مکان فسفر باید بیشتر از مقدار توصیه شده مصرف می‌شد و این افزایش مصرف از محدوده 52 تا 85 کیلوگرم در هکتار P<sub>2</sub>O<sub>5</sub> متغیر بود. در مورد پتاسیم در10 مزرعه باید پتاسیم بیشتری معادل 95 تا 129 کیلوگرم در‌هکتار از مقدار توصیه شده مصرف می‌شد و در12 مزرعه مقدار توصیه شده زیاد بود و برای رسیدن به عملکرد مطلوب باید پتاسیم کمتری مصرف می‌شد. نتایج بدست آمده به خوبی نشان داد که توصیه‌های کودی رایج بر مبنای انجام آزمایش در یک منطقه نمی‌تواند برای سایر مناطق نیز قابل توصیه باشد. در نتیجه ضرورت انجام توصیه کودی بر مبنای مدیریت خاص مکان بیشتر مشخص می‌گردد.fa_IR
dc.format.extent1146
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تبریزfa_IR
dc.publisherUniversity of Tabrizen_US
dc.relation.ispartofدانش کشاورزی وتولید پایدارfa_IR
dc.relation.ispartofJOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCE AND SUSTAINABLE PRODUCTIONen_US
dc.subjectبرنجfa_IR
dc.subjectتغذیهfa_IR
dc.subjectخاص مکانfa_IR
dc.subjectعملکرد شلتوکfa_IR
dc.subjectکودfa_IR
dc.titleارزیابی پاسخ برنج(Oryza Sativa L.) به ‌مصرف نیتروژن، فسفر و پتاسیم براساس مدیریت تغذیه خاص مکان (SSNM)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentموسسه تحقیقات برنج کشور، سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی، رشتfa_IR
dc.contributor.departmentموسسه تحقیقات خاک و آب کشور، سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی، کرجfa_IR
dc.contributor.departmentموسسه تحقیقات برنج کشور، سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی، رشتfa_IR
dc.contributor.departmentموسسه تحقیقات برنج کشور، سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی، رشتfa_IR
dc.citation.volume28
dc.citation.issue1
dc.citation.spage235
dc.citation.epage248


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد