| dc.contributor.author | شکری واحد, حسن | fa_IR |
| dc.contributor.author | دواتگر, ناصر | fa_IR |
| dc.contributor.author | کاوسی, مسعود | fa_IR |
| dc.contributor.author | بابازاده, شهریار | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T21:29:00Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T21:29:00Z | |
| dc.date.available | 1399-07-08T21:29:00Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-29T21:29:00Z | |
| dc.date.issued | 2018-04-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-02-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2016-11-09 | en_US |
| dc.date.submitted | 1395-08-19 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | شکری واحد, حسن, دواتگر, ناصر, کاوسی, مسعود, بابازاده, شهریار. (1397). ارزیابی پاسخ برنج(Oryza Sativa L.) به مصرف نیتروژن، فسفر و پتاسیم براساس مدیریت تغذیه خاص مکان (SSNM). دانش کشاورزی وتولید پایدار, 28(1), 235-248. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2476-4310 | |
| dc.identifier.issn | 2476-4329 | |
| dc.identifier.uri | https://sustainagriculture.tabrizu.ac.ir/article_7355.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/111329 | |
| dc.description.abstract | در این تحقیق بهینهسازی مصرف کود بر اساس مدیریت تغذیه خاص مکان بر اساس پتانسیل عرضه عنصر غذایی بومی خاک و میزان نیاز محصول به عنصر غذایی برای عملکرد مورد انتظار و نیز راندمان بازیافت عناصر غذایی بررسی شد. در22 مزرعه شالیزاری تیمارهای کودی P<sub>0</sub>, N<sub>0</sub> K<sub>0</sub>, وNPK اعمال گردید. میزان عملکرد و برخی اجزای عملکرد برنج و همچنین نیتروژن، فسفر و پتاسیم خاک و گیاه اندازهگیری و تامین عناصر غذایی بومی با توجه به عملکرد گیاه محاسبه شدند. نتایج نشان داد، نیتروژن در 27 درصد از مزارع باید بیشتر از مقدار توصیه شده و در63 درصد نیز باید کمتر از مقدار توصیه شده رایج مصرف میشد. در2 مزرعه مقدار توصیه شده با مقدار بدست آمده از روش خاص مکان یکسان بود. در تمامی مزارع مورد مطالعه براساس مدیریت کودی خاص مکان فسفر باید بیشتر از مقدار توصیه شده مصرف میشد و این افزایش مصرف از محدوده 52 تا 85 کیلوگرم در هکتار P<sub>2</sub>O<sub>5</sub> متغیر بود. در مورد پتاسیم در10 مزرعه باید پتاسیم بیشتری معادل 95 تا 129 کیلوگرم درهکتار از مقدار توصیه شده مصرف میشد و در12 مزرعه مقدار توصیه شده زیاد بود و برای رسیدن به عملکرد مطلوب باید پتاسیم کمتری مصرف میشد. نتایج بدست آمده به خوبی نشان داد که توصیههای کودی رایج بر مبنای انجام آزمایش در یک منطقه نمیتواند برای سایر مناطق نیز قابل توصیه باشد. در نتیجه ضرورت انجام توصیه کودی بر مبنای مدیریت خاص مکان بیشتر مشخص میگردد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 1146 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه تبریز | fa_IR |
| dc.publisher | University of Tabriz | en_US |
| dc.relation.ispartof | دانش کشاورزی وتولید پایدار | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCE AND SUSTAINABLE PRODUCTION | en_US |
| dc.subject | برنج | fa_IR |
| dc.subject | تغذیه | fa_IR |
| dc.subject | خاص مکان | fa_IR |
| dc.subject | عملکرد شلتوک | fa_IR |
| dc.subject | کود | fa_IR |
| dc.title | ارزیابی پاسخ برنج(Oryza Sativa L.) به مصرف نیتروژن، فسفر و پتاسیم براساس مدیریت تغذیه خاص مکان (SSNM) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | موسسه تحقیقات برنج کشور، سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی، رشت | fa_IR |
| dc.contributor.department | موسسه تحقیقات خاک و آب کشور، سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی، کرج | fa_IR |
| dc.contributor.department | موسسه تحقیقات برنج کشور، سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی، رشت | fa_IR |
| dc.contributor.department | موسسه تحقیقات برنج کشور، سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی، رشت | fa_IR |
| dc.citation.volume | 28 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 235 | |
| dc.citation.epage | 248 | |