تاثیرجایگزینی نسبی کودهای آلی بر محتوای عناصر، برخی ویژگی های فیزیولوژیک و عملکرد شاهی (.Lepidium sativum L)
(ندگان)پدیدآور
وجودی مهربانی, لمیاولیزاده کامران, رعناحسن پور اقدم, محمدباقرنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور بررسی تاثیر کودهای آلی بر رشد وبرخی صفات فیزیولوژیک و عملکرد شاهی آزمایشی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار درگلخانه تحقیقاتی دانشگاه شهید مدنی آذربایجان اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل جایگزینی کودهای آلی (مرغی، دامی و ورمی کمپوست) به میزان 10 و 20 درصد حجم گلدان و خاک معمولی (شاهد) بود. نتایج نشان داد که بیشترین ارتفاع بوته، طول ریشه، عرض برگ، وزن خشک ساقه و ریشه، تحت تاثیر تیمارهای کودی با جایگزینی10 و 20 درصد ورمی کمپوست مشاهده شد. افزایش محتوای کلروفیل bدر تیمارهای 10 درصد کود دامی و ورمی کمپوست و کلروفیل a در تیمار 20 درصد ورمی کمپوست ومحتوای فنل و فلاونوئید کل در تیمار10 درصد ورمی کمپوست مشاهده شد. محتوای روی نمونهها تحت تاثیر هر دوسطح کودهای مرغی (120-7/122 میکروگرم/ گیاه) و دامی (7/119-3/123 میکروگرم/ گیاه)، منگنز (6/378-8/341 میکروگرم/ گیاه) و آهن (3/733- 800 میکروگرم/ گیاه) تحت تاثیر هر دو سطح تیمار ورمیکمپوست قرار گرفتند. محتوای منیزیم تحت تاثیر هردو سطح کود دامی (03/7-2/8 میلیگرم/ گیاه)، محتوای پتاسیم تحت تاثیر 20 درصد جایگزینی با کود ورمی کمپوست (6/8 میلیگرم/ گیاه) و 20 درصد کود دامی (4/7 میلیگرم در هر گیاه) قرار گرفت. کمترین میزان کلسیم (6/4 میلیگرم/ گیاه) در تیمار شاهد مشاهده گردید. سطوح کودی 20 درصد کود مرغی موجب افزایش محتوی نیتروژن گردید. به نظر میرسد که جایگزینی کودهای آلی با تاثیر بر ویژگیهای خاک و بهبود جذب عناصر توسط ریشه محتوای عناصر معدنی و ترکیب و محتوای ترکیبات آلی گیاه را به صورت معنیداری تحت تاثیر قرار میدهد و میتوان انتظار داشت که با مدیریت مصرف کودهای آلی بتوان شاخصههای کمی و کیفی شاهی را در جهت بهبود ویژگیهای تغذیهای ودرمانی بهبود بخشید.
کلید واژگان
شاهیکود آلی
فنل
محتوای عناصر
ورمی کمپوست
کود آلی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2017-09-231396-07-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
گروه زراعت واصلاح نباتات، دانشگاه شهید مدنی آذربایجانگروه بیوتکنولوژی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان
گروه باغبانی، دانشگاه مراغه
شاپا
2476-43102476-4329




