تأثیر پایه پیوندی و مقادیر مختلف ورمی کمپوست بستر بر رشد، عملکرد و کیفیت میوه گوجهفرنگی
(ندگان)پدیدآور
اسماعیل پور, بهروزدهقانی تفتی, محسنمحب الدینی, مهدینوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور بررسی تاثیر پیوند و ورمیکمپوست بر رشد، عملکرد و خصوصیات کیفی گوجهفرنگی آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در 4 تکرار در سال 1392 در گلخانه دانشگاه محقق اردبیلی اجرا شد. فاکتورهای مورد بررسی در این آزمایش شامل پایههای مختلف (رقم سیندا پیوند شده روی پایههای یدی، کینگکنگ و بدون پیوند(شاهد) و درصدهای مختلف ورمیکمپوست (صفر، 15، 30، 45 و 60 درصد) بود. پارامترهای اندازهگیری شده شامل سطح برگ، شاخص سبزینگی، هدایت روزنه ای، تعداد خوشه و گل، دوره رشد میوه، تعداد میوه، میانگین وزن میوه، عملکرد، کل مواد جامد محلول، اسیدیته قابل تیتراسیون و میزان فسفر و پتاسیم در بخش هوایی گیاه بود. نتایج نشان داد که انجام پیوند، تعداد روز تا گلدهی در گیاهان پیوند شده را در مقایسه با گیاهان شاهد افزایش داد. با افزودن ورمیکمپوست به بسترها تعداد خوشه، گل و میوه گیاهان، اسید قابل تیتراسیون و کل مواد جامد محلول افزایش قابل توجهی نشان داد، اما میانگین وزن و اندازه میوهها با کاربرد این کود کاهش یافت. افزودن ورمیکمپوست به بسترهای کشت، میزان فسفر و پتاسیم بخش هوایی گیاهان را نیز بهبود بخشید. برهمکنش پایه پیوندی و کاربرد ورمیکمپوست نیز بر عملکرد گیاهان و دوره رشد میوهها موثر واقع شد. در مجموع کاربرد ورمیکمپوست همراه با پیوند روی پایههای 'یدی‘ و 'کینگکنگ‘ میتواند منجر به بهبود رشد رویشی و عملکرد در گیاهان گوجهفرنگی گردد.
کلید واژگان
پتاسیمشاخص کیفی میوه
عملکرد
فسفر
مواد جامد محلول
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2017-06-221396-04-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیلگروه علوم باغبانی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل
گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل
شاپا
2476-43102476-4329




