ارزیابی ویژگیهای رشدی و عملکرد اسانس مرزه (.Satureja hortensis L) تحت تیمارهای شوری و محلولپاشی روی
(ندگان)پدیدآور
عمارت پرداز, جاویدحامی, احمدگوهری, غلامرضانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
تولید گیاهان دارویی در شرایط هیدروپونیک بهخصوص در مناطق دارای خاک شور از اهمیت ویژهای برخوردار است. به منظور بررسی اثرات متقابل تنش شوری و محلولپاشی روی در شرایط کشت هیدروپونیک گیاه دارویی مرزه Satureja hortensis L. ، یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه سطح شوری صفر ، 50 و 100 میلیمولار کلرید سدیم وچهار سطح محلولپاشی روی شامل صفر، 100 ، 200 و300 میلیگرم بر لیتر با چهار تکرار به اجرا در آمد. تنش شوری موجب کاهش معنیدار وزن تر و خشک کل گیاه، ،سطح برگ، شاخص کلروفیل، ارتفاع، درصد و عملکرد اسانس گردید. کاربرد روی (Zn) در شرایط شور و شاهد (سطح شوری صفر) به طور معنیداری باعث کاهش اثرات منفی شوری و بهبود مقادیر صفات مورد اندازه گیری گردید. در شرایط کشت هیدروپونیک، مرزه به شوری 50 و 100 میلیمولار حساس بوده و کاربرد روی تا غلظت 300 میلیگرم بر لیتر تاثیری مثبت در کاهش اثرات شوری داشت.
کلید واژگان
اسانستنش شوری
کشت هیدروپونیک
محلولپاشی روی
ویژگیهای رشدی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2016-09-221395-07-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
فیزیولوژی گیاهان زراعی دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریزگروه فضای سبز، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
گروه مهندسی تولیدات گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه
شاپا
2476-43102476-4329




