نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorیعقوبیان, یاسرfa_IR
dc.contributor.authorپیردشتی, همت الهfa_IR
dc.contributor.authorیعقوبیان, ایرجfa_IR
dc.contributor.authorمحمدی گل تپه, ابراهیمfa_IR
dc.contributor.authorاسفندیاری, عزت الهfa_IR
dc.contributor.authorفیضی اصل, ولیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T21:28:44Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T21:28:44Z
dc.date.available1399-07-08T21:28:44Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T21:28:44Z
dc.date.issued2016-09-22en_US
dc.date.issued1395-07-01fa_IR
dc.date.submitted2015-12-17en_US
dc.date.submitted1394-09-26fa_IR
dc.identifier.citationیعقوبیان, یاسر, پیردشتی, همت اله, یعقوبیان, ایرج, محمدی گل تپه, ابراهیم, اسفندیاری, عزت اله, فیضی اصل, ولی. (1395). واکنش گندم (.Triticum aestivum L) به کاربرد کمپوست مصرف شده قارچ خوراکی در شرایط مختلف رطوبتی. دانش کشاورزی وتولید پایدار, 26(3), 85-100.fa_IR
dc.identifier.issn2476-4310
dc.identifier.issn2476-4329
dc.identifier.urihttps://sustainagriculture.tabrizu.ac.ir/article_5343.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/111232
dc.description.abstractبه­منظور بررسی اثر مقادیر کمپوست مصرف شده قارچ خوراکی بر عملکرد و اجزای عملکرد گندم (رقم آذر2) در شرایط مختلف رطوبتی، آزمایشی در گلخانه مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور در بهار 1389 بر پایه طرح کاملاً تصادفی و به صورت فاکتوریل در چهار تکرار به اجرا در­آمد. فاکتورهای آزمایشی شامل کمپوست مصرف شده قارچ خوراکی در سه سطح صفر، 25 و 50 تن در هکتار و تنش رطوبتی نیز در سه سطح شامل رطوبت معادل 3/0- بار (ظرفیت مزرعه‏ای)، 5- بار (تنش ملایم) و 10- بار (تنش شدید رطوبتی) بود. در این پژوهش برخی از صفات موفولوژیک، عملکرد و اجزای عملکرد گندم اندازه­گیری گردید. نتایج حاکی از اثر منفی (01/0<em>p</em><) تنش رطوبتی بر تمامی صفات اندازه­گیری شده به­جز تعداد سنبلچه در سنبله و تراکم سنبلچه بود. کاربرد کمپوست نیز بر همه صفات به جز وزن هزار دانه و تراکم سنبلچه اثر مثبت (01/0<em>p</em><) داشت ولی تراکم سنبلچه را کاهش داد. برهمکنش کمپوست و رطوبت نیز در طول اکستروژن، ارتفاع بوته و اکثر صفات مربوط به عملکرد معنی­دار بوده و در تمامی سطوح رطوبتی استفاده از کمپوست صفات مذکور را افزایش داد. بر اساس یافته­ها، در هر سه سطح رطوبتی بیشترین افزایش مربوط به تیمار کمپوست 50 تن و به ترتیب در صفات تعداد دانه در بوته (4 تا 7/5 برابر)، عملکرد دانه (2/3 تا 6/3 برابر) و عملکرد بیولوژیک (9/2 تا 3/3 برابر) بود. بنابراین به نظر می­رسد در شرایط مختلف رطوبتی، کمپوست مصرف شده قارچ خوراکی می­تواند گزینه مناسبی جهت استفاده به­عنوان کود آلی باشد. <br />  <br /><strong> </strong>fa_IR
dc.format.extent873
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تبریزfa_IR
dc.publisherUniversity of Tabrizen_US
dc.relation.ispartofدانش کشاورزی وتولید پایدارfa_IR
dc.relation.ispartofJOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCE AND SUSTAINABLE PRODUCTIONen_US
dc.subjectاجزای عملکردfa_IR
dc.subjectخشکیfa_IR
dc.subjectکمپوستfa_IR
dc.subjectعملکردfa_IR
dc.subjectگندمfa_IR
dc.subjectمورفولوژیfa_IR
dc.titleواکنش گندم (.Triticum aestivum L) به کاربرد کمپوست مصرف شده قارچ خوراکی در شرایط مختلف رطوبتیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentپژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساریfa_IR
dc.contributor.departmentپژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساریfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentگروه بیماری شناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرسfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغهfa_IR
dc.contributor.departmentمؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشورfa_IR
dc.citation.volume26
dc.citation.issue3
dc.citation.spage85
dc.citation.epage100


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد