| dc.contributor.author | یعقوبیان, یاسر | fa_IR |
| dc.contributor.author | پیردشتی, همت اله | fa_IR |
| dc.contributor.author | یعقوبیان, ایرج | fa_IR |
| dc.contributor.author | محمدی گل تپه, ابراهیم | fa_IR |
| dc.contributor.author | اسفندیاری, عزت اله | fa_IR |
| dc.contributor.author | فیضی اصل, ولی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-08T21:28:44Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-29T21:28:44Z | |
| dc.date.available | 1399-07-08T21:28:44Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-29T21:28:44Z | |
| dc.date.issued | 2016-09-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1395-07-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2015-12-17 | en_US |
| dc.date.submitted | 1394-09-26 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | یعقوبیان, یاسر, پیردشتی, همت اله, یعقوبیان, ایرج, محمدی گل تپه, ابراهیم, اسفندیاری, عزت اله, فیضی اصل, ولی. (1395). واکنش گندم (.Triticum aestivum L) به کاربرد کمپوست مصرف شده قارچ خوراکی در شرایط مختلف رطوبتی. دانش کشاورزی وتولید پایدار, 26(3), 85-100. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2476-4310 | |
| dc.identifier.issn | 2476-4329 | |
| dc.identifier.uri | https://sustainagriculture.tabrizu.ac.ir/article_5343.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/111232 | |
| dc.description.abstract | بهمنظور بررسی اثر مقادیر کمپوست مصرف شده قارچ خوراکی بر عملکرد و اجزای عملکرد گندم (رقم آذر2) در شرایط مختلف رطوبتی، آزمایشی در گلخانه مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور در بهار 1389 بر پایه طرح کاملاً تصادفی و به صورت فاکتوریل در چهار تکرار به اجرا درآمد. فاکتورهای آزمایشی شامل کمپوست مصرف شده قارچ خوراکی در سه سطح صفر، 25 و 50 تن در هکتار و تنش رطوبتی نیز در سه سطح شامل رطوبت معادل 3/0- بار (ظرفیت مزرعهای)، 5- بار (تنش ملایم) و 10- بار (تنش شدید رطوبتی) بود. در این پژوهش برخی از صفات موفولوژیک، عملکرد و اجزای عملکرد گندم اندازهگیری گردید. نتایج حاکی از اثر منفی (01/0<em>p</em><) تنش رطوبتی بر تمامی صفات اندازهگیری شده بهجز تعداد سنبلچه در سنبله و تراکم سنبلچه بود. کاربرد کمپوست نیز بر همه صفات به جز وزن هزار دانه و تراکم سنبلچه اثر مثبت (01/0<em>p</em><) داشت ولی تراکم سنبلچه را کاهش داد. برهمکنش کمپوست و رطوبت نیز در طول اکستروژن، ارتفاع بوته و اکثر صفات مربوط به عملکرد معنیدار بوده و در تمامی سطوح رطوبتی استفاده از کمپوست صفات مذکور را افزایش داد. بر اساس یافتهها، در هر سه سطح رطوبتی بیشترین افزایش مربوط به تیمار کمپوست 50 تن و به ترتیب در صفات تعداد دانه در بوته (4 تا 7/5 برابر)، عملکرد دانه (2/3 تا 6/3 برابر) و عملکرد بیولوژیک (9/2 تا 3/3 برابر) بود. بنابراین به نظر میرسد در شرایط مختلف رطوبتی، کمپوست مصرف شده قارچ خوراکی میتواند گزینه مناسبی جهت استفاده بهعنوان کود آلی باشد. <br /> <br /><strong> </strong> | fa_IR |
| dc.format.extent | 873 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه تبریز | fa_IR |
| dc.publisher | University of Tabriz | en_US |
| dc.relation.ispartof | دانش کشاورزی وتولید پایدار | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCE AND SUSTAINABLE PRODUCTION | en_US |
| dc.subject | اجزای عملکرد | fa_IR |
| dc.subject | خشکی | fa_IR |
| dc.subject | کمپوست | fa_IR |
| dc.subject | عملکرد | fa_IR |
| dc.subject | گندم | fa_IR |
| dc.subject | مورفولوژی | fa_IR |
| dc.title | واکنش گندم (.Triticum aestivum L) به کاربرد کمپوست مصرف شده قارچ خوراکی در شرایط مختلف رطوبتی | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | fa_IR |
| dc.contributor.department | پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه بیماری شناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه مراغه | fa_IR |
| dc.contributor.department | مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور | fa_IR |
| dc.citation.volume | 26 | |
| dc.citation.issue | 3 | |
| dc.citation.spage | 85 | |
| dc.citation.epage | 100 | |