• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دانش کشاورزی وتولید پایدار
    • دوره 26, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دانش کشاورزی وتولید پایدار
    • دوره 26, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی رشد، عملکرد و کیفیت میوه دو توده طالبی بومی ایران در سطوح مختلف آبیاری

    (ندگان)پدیدآور
    لطفی, هادیبرزگر, طاهرقهرمانی, زهرا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    572.2کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به منظور بررسی اثر تنش کم­آبی بر رشد، عملکرد و کیفیت میوه دو توده طالبی ایرانی، آزمایشی­ به صورت کرت­های خرد شده در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی در سه تکرار در ایستگاه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان در سال 1393 انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل سه سطح آبیاری (100، 66 و 33 درصد نیاز آبی گیاه) ودو توده طالبی ایرانی (تیل‌زرد و تیل‌سبز) بود. نتایج نشان داد که تیمارهای آبیاری بر سطح برگ، تعداد میوه در بوته، طول بوته، درصد وزن خشک برگ، سفتی بافت میوه، مواد جامد محلول، وزن متوسط میوه و عملکرد تاثیر معنی­داری داشت. تنش کم­آبی باعث افزایش مواد جامد محلول، درصد وزن خشک برگ و کاهش سطح برگ ، تعداد میوه در بوته، طول بوته، سفتی بافت میوه، وزن متوسط میوه و عملکرد گردید. کمترین عملکرد (kg.ha-1 ۱۳۳۵۷)، وزن متوسط میوه (g ۲/۱۵۰۴)، و  بیشترین مواد جامد محلول (۷۵/۱۲ درصد) در تنش شدید (33 درصد) حاصل شد. از نظر صفات مورد مطالعه در بین توده­های خربزه تفات معنی­داری وجود داشت. بیشترین عملکرد (kg.ha-1 ۴۶۱۷۱) و وزن متوسط میوه (g ۷/۳۶۵۶) در توده تیل‌زرد در آبیاری ۱۰۰ درصد نیاز آبی گیاه و بیشترین مواد جامد محلول (۳۶/۱۳ درصد) در توده تیل‌سبز در آبیاری ۳۳ درصد نیاز آبی گیاه مشاهده شد. با توجه به نتایج، توده­های تیل‌سبز و تیل‌زرد به ترتیب 6/63 درصد  و 7/59 درصد کاهش عملکرد را در شرایط آبیاری ۳۳ درصد در مقایسه با آبیاری معمولی نشان دادند که هر دو توده حساس به تنش کم‌آبی می­باشند.
    کلید واژگان
    توده
    سطح برگ
    طالبی
    مواد جامد محلول
    وزن متوسط میوه

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2016-06-21
    1395-04-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    ، گروه علوم باغبانی (سبزیکاری)، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان
    گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان
    گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه زنجان

    شاپا
    2476-4310
    2476-4329
    URI
    https://sustainagriculture.tabrizu.ac.ir/article_4918.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/111220

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب