اثرات دما و اسید جیبرلیک در پیشرس کردن و بهبود کیفیت گل شاخه بریدنی زنبق (‘Blue Magic’ cv. Iris hollandica)
(ندگان)پدیدآور
مرتضوی, سیدهاشمحسنپور اصیل2, معظمنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور تسریع فرآیند پیشرسی، کوتاه کردن دوره گلخانهای و افزایش طول عمر گلهای شاخه بریدنی زنبق رقم بلومجیک، آزمایشی به صورت فاکتوریل با طرح پایه کاملاً تصادفی با سه تکرار در سال 1386 در گلخانه تحقیقاتی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان انجام شد. فاکتورها عبارت بودند از دما در سه سطح (5، 10 و 15 درجه سانتیگراد) و اسید جیبرلیک در سه سطح (0، 300 و 600 میلیگرم در لیتر). نتایج این بررسی نشان داد که تیمار 600 میلیگرم در لیتر اسید جیبرلیک در دمای پنج درجه سانتیگراد موجب تسریع در زمان جوانهزنی و ظهور گل و افزایش طول ساقه، عمر گلجای و مواد جامد محلول گلبرگها در مقایسه با سایر تیمارها شد. افزون بر این، میزان کلروفیل برگها و مواد آنتوسیانین گلبرگها در سطح600 میلیگرم در لیتر اسید جیبرلیک به طور معنیداری بیشتر از سایر سطوح بود. کاهش دما به پنج درجه سانتیگراد نیز اثر معنیداری بر افزایش میزان مواد آنتوسیانین گلبرگها داشت.
کلید واژگان
اسید جیبرلیکدما
گل بریدنی زنبق
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2010-07-231389-05-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
دانشجوی سابق کارشناسی ارشد گروه علوم باغبانی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان، رشتدانشیار گروه علوم باغبانی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان، رشت
شاپا
2476-43102476-4329




