• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دانش کشاورزی وتولید پایدار
    • دوره 20, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دانش کشاورزی وتولید پایدار
    • دوره 20, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی مزیت نسبی محصولات زراعی منتخب در استان کردستان

    (ندگان)پدیدآور
    حاجی رحیمی, محموداسدی شیرین, گلباغ
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    153.7کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    محصولات زراعی در کشاورزی استان کردستان، سهم بزرگ و تعیین کننده‌ای دارند، از این­رو مطالعه جنبه‌های اقتصادی این محصولات به­ویژه در ارتباط با توان تجاری و رقابتی آن­ها در بازارهای جهانی از اهمیت زیادی برخوردار است. هدف مطالعه حاضر بررسی و ارزیابی توانمندی­های  استان کردستان در تولید و تجارت  محصولات زراعی منتخب (شامل گندم آبی، گندم دیم، جوآبی، جو دیم، ذرت، لوبیا، نخود آبی، نخود دیم، سیب­زمینی و گوجه­فرنگی) با استفاده از معیار مزیت نسبی است. برای این منظور از شاخص نسبت هزینه به منفعت اجتماعی (SCB ) استفاده گردید. نتایج مطالعه نشان داد محصولات گندم آبی، جوآبی، ذرت، سیب­زمینی و گوجه­فرنگی در سال­های زراعی 81-1380  و 82-1381  در هردو سال و محصول  نخود دیم  تنها در سال زراعی 82-1381  دارای مزیت نسبی و بقیه محصولات فاقد مزیت نسبی بوده­اند. در بین محصولات دارای مزیت نسبی، سیب­زمینی دارای بالاترین میزان مزیت نسبی بود. به عبارت دیگر، از نظر قدرت رقابت در بازار جهانی، این محصول بیش­ترین توانمندی را دارد. بعد از سیب­زمینی، گوجه­فرنگی، ذرت، گندم آبی و جو آبی در رده‌های بعدی توانمندی قرار گرفتند.
    کلید واژگان
    استان کردستان
    محصولات زراعی
    مزیت نسبی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2010-05-22
    1389-03-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    استادیار گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستان
    کارشناس ارشد مدیریت اجرایی شرکت گاز استان کردستان

    شاپا
    2476-4310
    2476-4329
    URI
    https://sustainagriculture.tabrizu.ac.ir/article_1397.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/111048

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب