بررسی مزیت نسبی محصولات زراعی منتخب در استان کردستان
(ندگان)پدیدآور
حاجی رحیمی, محموداسدی شیرین, گلباغنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
محصولات زراعی در کشاورزی استان کردستان، سهم بزرگ و تعیین کنندهای دارند، از اینرو مطالعه جنبههای اقتصادی این محصولات بهویژه در ارتباط با توان تجاری و رقابتی آنها در بازارهای جهانی از اهمیت زیادی برخوردار است. هدف مطالعه حاضر بررسی و ارزیابی توانمندیهای استان کردستان در تولید و تجارت محصولات زراعی منتخب (شامل گندم آبی، گندم دیم، جوآبی، جو دیم، ذرت، لوبیا، نخود آبی، نخود دیم، سیبزمینی و گوجهفرنگی) با استفاده از معیار مزیت نسبی است. برای این منظور از شاخص نسبت هزینه به منفعت اجتماعی (SCB ) استفاده گردید. نتایج مطالعه نشان داد محصولات گندم آبی، جوآبی، ذرت، سیبزمینی و گوجهفرنگی در سالهای زراعی 81-1380 و 82-1381 در هردو سال و محصول نخود دیم تنها در سال زراعی 82-1381 دارای مزیت نسبی و بقیه محصولات فاقد مزیت نسبی بودهاند. در بین محصولات دارای مزیت نسبی، سیبزمینی دارای بالاترین میزان مزیت نسبی بود. به عبارت دیگر، از نظر قدرت رقابت در بازار جهانی، این محصول بیشترین توانمندی را دارد. بعد از سیبزمینی، گوجهفرنگی، ذرت، گندم آبی و جو آبی در ردههای بعدی توانمندی قرار گرفتند.
کلید واژگان
استان کردستانمحصولات زراعی
مزیت نسبی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2010-05-221389-03-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
استادیار گروه اقتصاد کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه کردستانکارشناس ارشد مدیریت اجرایی شرکت گاز استان کردستان
شاپا
2476-43102476-4329




