• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم و فنون زنبور عسل ایران
    • دوره 15, شماره 28
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم و فنون زنبور عسل ایران
    • دوره 15, شماره 28
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    جداسازی و شناسایی باکتری‌های تولیدکننده اسیدلاکتیک از عسل زنبورعسل فلورا در مناطق جنوبی کشور

    (ندگان)پدیدآور
    تازه کام, سمیهتاج آبادی, ناصرنوذری, جاماسبجعفری آهنگری, یوسفمحسنی کفشگرکلایی, محمدهادی
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    علمی- ترویجی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    امروزه استفاده از پروبیوتیک‌ها در تغذیه انسان، دام و طیور بطور قابل ملاحظه‌ایی در حال افزایش است پروبیوتیک‌ها می‌توانند نقش مهمی در سیستم ایمنی، دستگاه گوارش، دستگاه تنفسی، وظایف و اثر قابل توجهی در کاهش بیماری‌های عفونی بدن ایفا نمایند.شایع‌ترین انواع میکروب‌های مورد استفاده به عنوان پروبیوتیک، باکتری‌های لاکتیک اسید و بیفیدوباکتری‌ها می-باشند.از عسل و فرآورده‌های زنبور عسل قرن‌هاست که به منظور شفا و درمان بیماری‌ها استفاده می‌شود.متأسفانه اطلاعات در مورد باکتری‌های پروبیوتیکی موجود در زنبور عسل در حال حاضر اندک است.هدف از این تحقیق جداسازی و شناسایی لاکتوباسیلوس‌های موجود در عسل معده زنبورعسل کوچک بعنوان منبع جدید پروبیوتیک‌ها در ایران بوده است.نمونه‌های زنبورعسل (Apis florea) از مناطق جنوبی ایران جمع آوری گردیدو تا زمان انجام آزمایش در یخچال نگهداری شدند، سپس کشت و جداسازی باکتری‌ها با استفاده از محیط کشت‌های اختصاصیMrs broth و Agar انجام گرفت.برای شناسایی باکتری‌ها، تست‌های بیوشیمیایی مانند آزمون کاتالاز و آزمون گرم انجام شد و آنهایی که از نظر آزمون کاتالاز، مثبت و از نظر آزمون گرم، منفی بودند حذف گردیدند.سپس DNA کلنیهای جدا شده استخراج شد.با استفاده از پرایمرهای اختصاصی، تعیین توالی نوکلئوتیدهای مورد بررسی قرار گرفت. پس از توالی سنجی وشناسایی آنها با بکار بردن نرم افزار ژنتیکی Blast، باکتری‌های موجود در عسل شناسایی گردید.نتایج تحقیق نشان داد که 6 گونه از لاکتوباسیلها در عسل زنبورعسل کوچک وجود دارد و حدود 4/28 درصد از لاکتوباسیلها بعنوان گونه های جدید شناسایی گردیدند که میبایست اطلاعات آنها را در بانک ژن ثبت نمود. قالب لاکتوباسیل جدا شده در این تحقیق Lactobacillus kunkeei می‌باشد.
    کلید واژگان
    "پروبیوتیک"
    "باکتری‌های تولید کننده اسید لاکتیک"
    "زنبورعسل کوچک"
    "لاکتوباسیلوس"

    شماره نشریه
    28
    تاریخ نشر
    2024-07-22
    1403-05-01
    ناشر
    انجمن علمی زنبور عسل ایران
    سازمان پدید آورنده
    دانش آموخته کارشناس ارشد علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر
    بخش تحقیقات زنبورعسل، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
    دانشیار گروه گیاهپزشکی، بخش حشره شناسی دانشکده کشاورزی، دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
    گروه ژنتیک، اصلاح و فیزیولوژی دام و طیور، دانشکده علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی ومنابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
    دانش آموخته کارشناس ارشد علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائمشهر

    شاپا
    2476-6666
    2476-6593
    URI
    https://dx.doi.org/10.22034/hbsj.2024.363814.1149
    https://hbsj.areeo.ac.ir/article_131609.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1110431

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب