ارزیابی عملکرد، اجزای عملکرد و برخی خصوصیات ریختشناسی 16 رقم کلزا در منطقه اراک
(ندگان)پدیدآور
خاتمیان, عذرا ساداتمدرس ثانوی, سید علی محمدقناتی, فائزمصطفوی راد, معرفتنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور بررسی عملکرد، اجزای عملکرد، صفات کیفی و برخی خصوصیات ریختشناسی 16 رقم کلزا، آزمایشی در سال زراعی 1388-1387 در مرکز تحقیقات کشاورزی اراک در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار اجرا گردید. اثر رقم روی عملکرد دانه و اجزای عملکرد، طول دوره گلدهی، طول دوره رشد، درصد پروتئین و روغن، گلوکوزینولات، اسید پالمتیک، اسید استئاریک، اسید اولئیک، اسید لینولئیک و اسید لینولنیک معنیدار بود. در این بررسی رقم Triangle بیشترین و رقم Anatol کمترین عملکرد دانه را داشتند. بیشترین درصد روغن در رقم SLM 046 مشاهده شد، در حالی که بیشترین درصد پروتئین به رقم Lioness مربوط بود. کمترین میزان گلوکوزینولات در رقم Talayeو بیشترین آن در ES Astrid مشاهده شد. تجزیه خوشهای نشان داد که ژنوتیپها از نظر صفات کمی و کیفی به ترتیب در چهار و سه گروه قرار میگیرد. در گروه بندی صفات کمی رقم Anatol به تنهایی در یک گروه قرار گرفت، که دارای وزن هزار دانه و عملکرد دانهی بسیار پایین و دوره گلدهی طولانی بود. در گروه بندی صفات کیفی، ارقام Billy،GKH 305 ، Anatolو SLM 046 که یک گروه را به خود اختصاص دادند، درصد روغن و درصد اسید اولئیک بالایی داشتند و درصد اسید لینولئیک و میزان گلوکوزینولات در این ارقام پایین بود.
کلید واژگان
اسید چرباجزای عملکرد
کلزا
گلوکوزینولات
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2011-10-231390-08-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
دانشگاه تربیت مدرسدانشگاه تربیت مدرس
دانشگاه تربیت مدرس
دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس
شاپا
2476-43102476-4329




