• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دانش کشاورزی وتولید پایدار
    • دوره 23, 4.1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دانش کشاورزی وتولید پایدار
    • دوره 23, 4.1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی عملکرد، میزان و ترکیب های اصلی اسانس گیاه زنیان (.Trachyspermum ammi L) تحت تاثیر تیمار های مختلف کودی

    (ندگان)پدیدآور
    ابلاغ, نرگسفاتح, اسفندیارفرزانه, معصومهعصفوری, محسن
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    216.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    چکیده به منظور مطالعه اثر کاربرد سطوح مختلف کود فسفر، کود دامی (گاوی) و باکتری حل کننده فسفات بر عملکرد، میزان و ترکیبات اصلی اسانس گیاه زنیان به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار و 18 تیمار در مزرعه آموزشی و تحقیقاتی گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز انجام شد. عامل اول شاملکود دامی در سه سطح(m1=0، m2=15، m3=30 تن در هکتار)، عامل دوم شامل کود فسفر در سه سطح (0=1p،75 =2p، 150=3p کیلو گرم در هکتار) و عامل سوم شامل باکتری حل کننده فسفات در دو سطح( =b1عدم حضور و 2b= حضور باکتری) بودند.نتایج نشان داد که بیشترین درصد اسانس (04/1%) در تیمار کودی 1m2b1p و کمترین آن(83/0%) در تیمار کودی 3m2b1p بود.مهمترین اجزای اسانس در تیمار کودی2m2b1pشامل تیمول(99/73%)، گاماترپینن (1/12%) و پاراسیمن (32/10%) ولی در تیمار کودی1m2b2pمهمترین اجزای اسانس شامل تیمول (38/78%)،گاماترپینن (19/10%) و پاراسیمن (46/7%) بودند.عملکرد اسانس باافزایش سطوح کود دامی و حضور باکتری حل کننده فسفات افزایش یافت در حالی که ترکیبات اصلی مانند گاماترپینن و تیمولتفاوت معنی­داری نداشتند اما جزءپاراسیمن با افزایش سطح کود دامی و نیز حضور باکتری حل کننده فسفات کاهش داشت.    
    کلید واژگان
    واژه های کلیدی: باکتری حل کننده فسفات
    زنیان
    سطوح مختلف کودی
    عملکرد دانه
    کود دامی

    شماره نشریه
    41
    تاریخ نشر
    2014-02-20
    1392-12-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه شهید چمران اهواز
    دانشگاه شهید چمران اهواز
    دانشگاه شهید چمران اهواز
    مرکز آموزش جهاد کشاورزی فارس

    شاپا
    2476-4310
    2476-4329
    URI
    https://sustainagriculture.tabrizu.ac.ir/article_1031.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/110969

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب