بررسی عملکرد، میزان و ترکیب های اصلی اسانس گیاه زنیان (.Trachyspermum ammi L) تحت تاثیر تیمار های مختلف کودی
(ندگان)پدیدآور
ابلاغ, نرگسفاتح, اسفندیارفرزانه, معصومهعصفوری, محسننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
چکیده به منظور مطالعه اثر کاربرد سطوح مختلف کود فسفر، کود دامی (گاوی) و باکتری حل کننده فسفات بر عملکرد، میزان و ترکیبات اصلی اسانس گیاه زنیان به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار و 18 تیمار در مزرعه آموزشی و تحقیقاتی گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز انجام شد. عامل اول شاملکود دامی در سه سطح(m1=0، m2=15، m3=30 تن در هکتار)، عامل دوم شامل کود فسفر در سه سطح (0=1p،75 =2p، 150=3p کیلو گرم در هکتار) و عامل سوم شامل باکتری حل کننده فسفات در دو سطح( =b1عدم حضور و 2b= حضور باکتری) بودند.نتایج نشان داد که بیشترین درصد اسانس (04/1%) در تیمار کودی 1m2b1p و کمترین آن(83/0%) در تیمار کودی 3m2b1p بود.مهمترین اجزای اسانس در تیمار کودی2m2b1pشامل تیمول(99/73%)، گاماترپینن (1/12%) و پاراسیمن (32/10%) ولی در تیمار کودی1m2b2pمهمترین اجزای اسانس شامل تیمول (38/78%)،گاماترپینن (19/10%) و پاراسیمن (46/7%) بودند.عملکرد اسانس باافزایش سطوح کود دامی و حضور باکتری حل کننده فسفات افزایش یافت در حالی که ترکیبات اصلی مانند گاماترپینن و تیمولتفاوت معنیداری نداشتند اما جزءپاراسیمن با افزایش سطح کود دامی و نیز حضور باکتری حل کننده فسفات کاهش داشت.
کلید واژگان
واژه های کلیدی: باکتری حل کننده فسفاتزنیان
سطوح مختلف کودی
عملکرد دانه
کود دامی
شماره نشریه
41تاریخ نشر
2014-02-201392-12-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
دانشگاه شهید چمران اهوازدانشگاه شهید چمران اهواز
دانشگاه شهید چمران اهواز
مرکز آموزش جهاد کشاورزی فارس
شاپا
2476-43102476-4329




