بررسی شاخص های رشدی و کیفی میوه سیب تحت تاثیر کاربرد منابع کلسیمی و زمان های مختلف نمونه برداری و انبارمانی
(ندگان)پدیدآور
پوربیرامی هیر, یونسشکوهیان, علی اکبردوستدارزنگیر, چنگیزحسن زاده, محمد
نوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
تاثیر محلول پاشی آمینوکلات کلسیم، نانوکلات کلسیم و نیترات کلسیم، زمان نمونه برداری و زمان انبارمانی روی شاخص های رشدی و کیفی میوه سیب در دو سال انجام شد. در سال اول، بیشترین مقادیر اسید آسکوربیک در آمینوکلات 1000 و نانوکلات 1000 میلی گرم در لیتر و انبارمانی اول، اسیدیته قابل تیتراسیون در آمینوکلات 1000 میلی گرم در لیتر و انبارمانی اول، سفتی میوه در آمینوکلات 500 و 1000 میلی گرم در لیتر و انبارمانی اول و دوم، طول میوه در تیمار شاهد، سطح برگ در آمینوکلات 1000 میلی گرم در لیتر و نمونه برداری دوم و سوم و شاخص کلروفیل در آمینوکلات 500 میلی گرم در لیتر و نمونه برداری دوم و سوم بدست آمد. در سال دوم، بیشترین مقادیر آسکوربیک اسید در آمینوکلات 1000 میلی گرم در لیتر و انبارمانی اول و دوم، اسیدیته قابل تیتراسیون در آمینوکلات 1000 و انبارمانی اول، قند کل در نانوکلات 500 و 1000 میلی گرم در لیتر، آمینوکلات و نیترات 1000 میلی گرم در لیتر و انبارمانی سوم، سفتی میوه در آمینوکلات 1000 میلی گرم در لیتر و انبارمانی اول بدست آمد. بالاترین طول میوه در تیمار نیترات و آمینوکلات 1000 و نانوکلات 500 میلی گرم در لیتر، قطر میوه در نیترات 1000، آمینوکلات 1000، نانوکلات 500 میلی گرم در لیتر و وزن میوه در نیترات 1000میلی گرم در لیتر مشاهده شد. با توجه به نتایج پژوهش حاضر، آمینوکلات کلسیم موثرتر از سایر منابع کودی کلسیم بود.
کلید واژگان
برداشتتغذیه
خصوصیات فیزیولوژیکی
قابلیت ذخیره سازی
محلولپاشی برگی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2024-02-201402-12-01
ناشر
دانشگاه ارومیهUrmia University
سازمان پدید آورنده
استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.دانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.
کارشناس ارشدگروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.
استادیار گروه علوم گیاهی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی مغان، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.



