• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • International journal of recycling organic waste in agriculture
    • Volume 6, Issue 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • International journal of recycling organic waste in agriculture
    • Volume 6, Issue 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Application of hazard analysis and critical control points (HACCP) to the processing of compost used in the cultivation of button mushroom

    (ندگان)پدیدآور
    Emilio Pardo, JoséEmilio Pardo, JoséCunha Zied, DiegoAlvarez-Ortí, ManuelAlvarez-Ortí, ManuelÁngel Peñaranda, JesúsÁngel Peñaranda, JesúsGómez-Cantó, CarmenGómez-Cantó, CarmenPardo-Giménez, ArturoPardo-Giménez, Arturo
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    396.7کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    Purpose Guarantee the product protection and correction of errors, to improve the costs derived from quality defects and to reduce the final over control. Methods In this paper, the Hazard Analysis and Critical Control Points system is applied to the processing line of compost used in the cultivation of mushrooms and other edible cultivated fungi. Results From all stages of the process, only the reception of spawn (stage 1), raw materials (stage 3) and composting Phase II—pasteurization and conditioning (stage 7) has been considered as Critical Control Point. The main hazards found were the presence of pathogenic bacteria (stages 1 and 3), the high content in heavy metals (step 3), the use of unauthorized pesticides or doses above the permitted (stage 3), the presence of unauthorized organic matter (stage 3), the contamination by contact with the compost of Phase I (stage 7), and the wrong distribution of compost (stage 7). Conclusions The implementation of this knowledge will allow the composting plants to control the quality and safety of their products, in order to provide safe compost to the mushroom producing industries.
    کلید واژگان
    Cultivated mushrooms. Hygiene. Quality. Compost security. Self
    Control

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2017-06-01
    1396-03-11
    ناشر
    Islamic Azad University-Isfahan (Khorasgan) Branch- Iran
    سازمان پدید آورنده
    Universidad de Castilla-La Mancha
    Universidad de Castilla-La Mancha
    Sao Paulo State University (UNESP)
    Universidad de Castilla-La Mancha
    Universidad de Castilla-La Mancha
    Universidad de Castilla-La Mancha
    Universidad de Castilla-La Mancha
    Universidad de Castilla-La Mancha
    Universidad de Castilla-La Mancha
    Experimentación y Servicios del Champiñón (CIES)
    Experimentación y Servicios del Champiñón (CIES)

    شاپا
    2195-3228
    2251-7715
    URI
    https://dx.doi.org/10.1007/s40093-017-0160-z
    http://ijrowa.khuisf.ac.ir/article_670043.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/11026

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب