عوامل تلفات گندم دیم در منطقه کالپوش سمنان در مرحله برداشت
(ندگان)پدیدآور
امیدمهر, زین العابدیننوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
گندم، مهمترین محصول زراعی در ایران است و نقش اساسی در تأمین نیاز غذایی مردم و امنیت غذایی کشور دارد. در منطقه کالپوش استان سمنان، تلفات طبیعی دانه گندم دیم، 73/1 درصد و تلفات کمباینی، 27/4 درصد است. میانگین تلفات گندم در کمباینهای جاندیر 955، 1055 و نیلوهلند به ترتیب 5/5، 7 و 3 درصد گزارش شده است. عوامل متعددی در تلفات گندم نقش دارند که در این مقاله، به عوامل تلفات گندم دیم در منطقه کالپوش استان سمنان و راهکارهای کاهش افت گندم پرداخته شده است. مدیریت صحیح زراعی، رعایت زمان برداشت و آموزش کارشناسان و بهرهبرداران برای نظارت دقیق، در کاهش افت گندم مؤثر هستند. تعمیر و بازسازی و جایگزینی کمباینهای فرسوده و استفاده از سامانههای پایش و کنترل خودکار تلفات دانه در کمباینهای داخلی نیز در کاهش افت گندم نقش دارند
کلید واژگان
افت کمباینیزمان برداشت
سرعت کمباین
گندم دیم
منطقه کالپوش
واحد خرمنکوبی
شماره نشریه
9تاریخ نشر
2024-02-201402-12-01




