راهکارهای کاهش ضایعات میوه کیوی هایوارد در تاکستان
(ندگان)پدیدآور
عابدی قشلاقی, ابراهیمنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
ضایعات محصولات کشاورزی در مراحل قبل از برداشت، هنگام برداشت و پس از برداشت اتفاق میافتد. برخی عوامل در مرحله قبل از برداشت سبب تولید محصول نامرغوب و غیرطبیعی میشوند. در مورد کیوی هایوارد، علائم آفتابسوختگی، شکلهای پهن و بادبزنی، ریزی و سوختگی ناشی از گردهافشانی ناقص در کاهش بازارپسندی و ارزش تجاری میوه مؤثر هستند. در شمال کشور، میزان میوههای بدشکل در سالها و تاکستانهای مختلف از 05/7 درصد تا 41/44 درصد متفاوت گزارش شده است. شپشک توت، عامل مهم دیگری در کاهش بازارپسندی و صادرات میوه کیوی است. آلودگی کیوی به کپک خاکستری نیز باعث پوسیدگی میوه در سردخانه میشود. هرس مناسب زمستانه و تابستانه، محلولپاشی ترکیبات رکودشکن در زمستان، حذف گلها و میوههای بدشکل و قراردادن کندوهای عسل در زمان گلدهی در تاکستان از جمله روشهای مؤثر در تولید محصولی طبیعی هستند که در این مقاله به آنها پرداخته شده است.
کلید واژگان
شپشک توتضایعات
عملیات بهباغی
کیوی هایوارد
میوههای غیرطبیعی
هرس
شماره نشریه
9تاریخ نشر
2024-02-201402-12-01




