• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مهار زیستی در گیاه پزشکی
    • دوره 5, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مهار زیستی در گیاه پزشکی
    • دوره 5, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر جدایه‏ های Pseudomonas fluorescens بر شدت بیماری، صفات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی در غده‌های بذری تولیدی ارقام سیب‏زمینی آلوده به Rhizoctonia solani در شرایط گلخانه

    (ندگان)پدیدآور
    انتصاری, محمدکامکار, بهنامقادری فر, فرشیداحمدزاده, مسعود
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    209.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله علمی-پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به‏منظور ارزیابی تأثیر تیمار جدایه‏های باکتری Pseudomonas fluorescens بر ویژگی‏های فیزیولوژیکی، بیوشیمیایی و شدت بیماری غده‏های بذری سیب‏زمینی در حضور عامل بیماریزا Rhizoctonia solani، آز‏مایشی به‏صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار انجام شد. تیمارهای این پژوهش شامل سه جدایه P. fluorescens UTPF5 (P5)، P. fluorescens UTPF68 (P68) و P. fluorescens UTPF74 (P74)، قارچ بیمارگر R. solani AG3 و ‏ارقام سیب‏زمینی شامل آگریا و ‏سانته بود. صفات اندازه‌گیری شده در این آز‏مایش شامل وزن خشک ریشه، طول استولون، وزن خشک استولون، وزن خشک غده، وزن تر غده، تعداد غده و تعداد استولون، شدت بیماری در غده­های بذری و فعالیت آنزیم‌های GPX و β-1,3-glucanase و محتوای پرولین، مالون دی­آلدهید و قند محلول بود. نتایج نشان داد که استفاده از ‏تیمار باکتری توانست در حضور عامل بیماری‏زا تأثیر معنی‌داری بر صفات اندازه‌گیری شده داشته باشد و ‏هم‌چنین شدت بیماری را نسبت به شاهد به‏طور معنی‌داری کاهش دهد. ترکیب تیماری P5 و ‏رقم سانته نسبت به سایر ترکیبات بر صفات اندازه‏گیری شده تأثیر بیشتری داشت، به‌طوری که بیشترین وزن خشک ریشه، طول استولون، وزن خشک استولون، وزن خشک غده، وزن تر غده و تعداد استولون در این تیمار به دست آمد و نسبت به شاهد به‌ترتیب افزایش 62/0، 86/0، 40/1، 31/2، 37/1 و 63/0 برابری مشاهده شد. استفاده از ‏تیمار  P5باعث افزایش فعالیت سیستم آنتی‏اکسیدانی آنزیم گلوتاتیون پراکسیداز (GPX) و بتا 1 و 3 گلوکاناز (β-1,3-glucanase)، ‏محتوای پرولین و قند محلول به ترتیب به میزان 32/1، 61/0، 2 و 6/2 برابر و ‏از ‏طرف دیگر کاهش پراکسیداسیون لیپید به میزان 57 درصد نسبت به شاهد در شرایط حضور عامل بیماری‏زا شد.
    کلید واژگان
    کنترل بیولوژیک
    سیب‏زمینی
    شوره سیاه
    مقاومت

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2018-02-20
    1396-12-01
    ناشر
    مؤسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور Iranian Research Institute of Plant Protection
    Iranian Research Institute of Plant Protection
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم و ‏تکنولوژی بذر، دانشگاه علوم کشاورزی و ‏منابع طبیعی دانشگاه گرگان، گرگان، ایران
    گروه زراعت، دانشگاه علوم کشاورزی و ‏منابع طبیعی دانشگاه گرگان، گرگان، ایران
    گروه زراعت، دانشگاه علوم کشاورزی و ‏منابع طبیعی دانشگاه گرگان، گرگان، ایران
    گروه گیاه‌پزشکی، پردیس کشاورزی و ‏منابع طبیعی دانشگاه تهران، تهران، ایران

    شاپا
    2322-4223
    2423-5148
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/bcpp.2018.117888
    https://jbiocontrol.areeo.ac.ir/article_117888.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/10717

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب