تأثیر عصارهی فلفل قرمز و سیر برای کنترل پورهی پسیل معمولی پسته،Agonoscena pistaciae در شرایط صحرایی
(ندگان)پدیدآور
دانای طوس, امیر حسینفرازمند, حسیناولیائی ترشیز, علیسیرجانی, محمدنوع مدرک
Textمقاله علمی-پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
پسیل معمولی پسته،Agonoscena pistaciae ، مهمترین آفت باغات پسته است که با تغذیه از شیرهی نباتی برگ، جوانه و میوه، خسارت زیادی به محصول پسته وارد میآورد و هرساله باغداران برای کنترل این آفت از حشرهکشهای مختلفی استفاده میکنند. با هدف کاهش مصرف آفتکشهای شیمیایی، اثر حشرهکشی عصارهی فلفل قرمز (تنداکسیر® EC)، عصارهی سیر (سیرینول® EC) و صابون گیاهی روغن نارگیل (پالیزین® SL) روی پورهی پسیل پسته در کاشمر استان خراسان رضوی، در سال 1391 بررسی شد. بههمین منظور، سه مرحله محلول پاشی کامل درختان پسته با غلظت 2000 پیپیام ترکیبات گیاهی در مقایسه با حشرهکش استامیپراید (250 پیپیام)، از اواسط اردیبهشت و با فواصل حدود 4 هفته، انجام شد. براساس نتایج بهدست آمده، کاربرد ترکییات گیاهی از جمله عصارهی فلفل قرمز در مقایسه با حشرهکش استامیپراید موجب کاهش بیشتر جمعیت پورهی پسیل در مراحل اول، دوم و سوم روی درختان پسته شد. همچنین میانگین درصد تأثیر تیمارهای عصارهی فلفل قرمز، حشرهکش استامیپراید، عصارهی روغنی سیر و صابون روغن نارگیل برای کنترل آفت، در 3 روز بعد از محلولپاشی بهترتیب، 7/86، 4/85، 3/77 و 2/78 درصد و در 14 روز پس از محلولپاشی بهترتیب، 4/69، 3/62، 3/59 و 3/49 درصد بهدست آمد. برایناساس، با توجه به تأثیر مطلوب عصارهی فلفل قرمز در کاهش جمعیت پورهها، محلولپاشی درختان پسته با حشرهکش حاوی عصارهی فلفل قرمز (تنداکسیر®)، با غلظت 2000 پیپیام، برای کنترل خسارت پسیل معمولی پسته میتواند توصیه شود.
کلید واژگان
عصارهی گیاهیپسته
پسیل معمولی پسته
Agonoscena pistaciae
کنترل
عصاره های گیاهی و سایر فرآورده ها
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2013-09-231392-07-01
ناشر
مؤسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور Iranian Research Institute of Plant ProtectionIranian Research Institute of Plant Protection
سازمان پدید آورنده
دانشگاه علم و فرهنگ، شعبهی کاشمرمؤسسهی تحقیقات گیاهپزشکی کشور
دانشگاه علم و فرهنگ، شعبهی کاشمر
ایستگاه تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کاشمر
شاپا
2322-42232423-5148




