دوره 2, شماره 1
مرور بر اساس
ارسال های اخیر
-
گزارش زنبور Anagyrus novickyi (Hym.: Encyrtidae)، پارازیتویید شپشک آردآلود توت، Pseudococcus comstocki از ایران
(مؤسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور Iranian Research Institute of Plant ProtectionIranian Research Institute of Plant Protection, 2014-05-22)بهمنظور مطالعهی دشمنان طبیعی شپشک آردآلود توت Pseudococcus comstocki (Kuwana) (Hem.: Pseudococcidae)، نمونهبرداریهایی در شهرستان تبریز (استان آذربایجان شرقی) انجام گرفت. در این تحقیق یک گونه زنبور پارازیتویید ...
-
ساخت فرمولاسیون سوسپانسیون غلیظ میکروکپسول باکتریBacillus thuringiensis
(مؤسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور Iranian Research Institute of Plant ProtectionIranian Research Institute of Plant Protection, 2014-05-22)در این پژوهش تولید میکروکپسول باکتری باسیلوس تورینجینسیس با پلیمر سدیم آلژینات به روش امولسیون دوفازی مورد بررسی قرار گرفت. پایداری فرمولاسیون میکروکپسول تولید شده در برابر اشعهی ماورای بنفش با طول موج 400 و 254 نانومتر ...
-
گزارش میزبانی زنبور Hyposoter clausus (Ichneumonidae: Campopleginae) پارازیتویید لارو سفیدهی کوچک کلم،Pieris rapae از مزارع کلم گل تهران
(مؤسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور Iranian Research Institute of Plant ProtectionIranian Research Institute of Plant Protection, 2014-05-22)بهمنظور شناسایی پارازیتوییدهای سفیدهی کوچک کلم، Pieris rapae (Linnaeus, 1758) (Lepidoptera: Pieridae) از مزارع کلمگل در جنوب تهران، در سال 1390 نمونهبرداری صورت گرفت. در بین نمونهها گونهی Hyposoter ...
-
بررسی نوسانات فصلی درصد پارازیتیسم پارازیتوئیدهای شبپرهی پشت الماسی، Plutella xylostella (Lep.: Plutellidae)در مزارع کلم گل جنوب تهران
(مؤسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور Iranian Research Institute of Plant ProtectionIranian Research Institute of Plant Protection, 2014-05-22)شبپرهیپشتالماسی، Plutella xylostella مخربترین آفت گیاهان خانوادهی کروسیفر یا چلیپائیان (Brassicaceae) در سرتاسر دنیا میباشد. بهمنظور شناسایی و بررسی نوسانات جمعیّت پارازیتوئیدهای این آفت از خرداد ماه تا ...
-
ارزیابی کارآیی جدایههای Trichoderma و Bacillus در کنترل بیولوژیک پژمردگی فوزاریومی خربزه
(مؤسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور Iranian Research Institute of Plant ProtectionIranian Research Institute of Plant Protection, 2014-05-22)در این تحقیق، کارآیی سه گونهی spp. Trichoderma و دو استرین باکتری Bacillus spp. در کنترل بیولوژیک Fusarium oxysporum f. sp. melonis عامل پژمردگی فوزاریومی خربزه در شرایط ...
-
زهراگینی چهار جدایه از قارچ Beauveria bassiana روی جمعیّتهای تابستانگذران و زمستانگذران سن گندم، Eurygaster integriceps
(مؤسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور Iranian Research Institute of Plant ProtectionIranian Research Institute of Plant Protection, 2014-05-22)در این تحقیق زهراگینی چهار جدایهی ایرانی Beauveria bassiana روی نمونههای تابستانگذران و زمستانگذران حشرات کامل سن گندم بهروش زیست سنجی از طریق اسپری کردن غلظتهای مختلف و نمونهبرداری در طول زمان، مورد بررسی ...
-
کنترل بیولوژیک بیماری بلاست برنج با استفاده از جدایه های بومی Trichoderma در استان مازندران
(مؤسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور Iranian Research Institute of Plant ProtectionIranian Research Institute of Plant Protection, 2014-05-22)بیماری بلاست (Blast) با عامل Magnaporthe oryzae مهمترین بیماری برنج در جهان میباشد. استفاده از سموم شیمیایی اگر چه باعث کنترل بیماری میگردند، اما آسیبهای جدی متوجه انسان و محیط زیست میکنند. امروزه کنترل ...
-
بررسی دفاع سلولی لاروهای (Utethesia pulchella (Lepidoptera: Arctiidae در مقابل قارچهای Beauveria bassiana و Isaria farinosae
(مؤسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور Iranian Research Institute of Plant ProtectionIranian Research Institute of Plant Protection, 2014-05-22)دفاع سلولی حشرات یکی از راهکارهای مهم آنها در برابر عوامل بیگانه مانند اسپور قارچها، باکتریها، نماتدها و تخم پارازیتوئیدها میباشد. با شناخت سیستم ایمنی حشره بهتر میتوان از روشهای کنترل میکروبی علیه آنها استفاده ...
-
بررسی خاصیت ضدقارچی نانو امولسیون اسانس برخی گیاهان دارویی در کنترل پوسیدگی نرم توتفرنگی ناشی از Rhizopus stolonifer
(مؤسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور Iranian Research Institute of Plant ProtectionIranian Research Institute of Plant Protection, 2014-05-22)هرچند قابلیت برخی اسانسهای گیاهان دارویی بهعنوان قارچکش شناخته شده است اما ضمن دشواریهایی درکاربرد، دارای اثرات ارگانولپتیک (organoleptic) نیز بوده و در محصولات ایجاد بو و مزه میکنند. یکی از روشهای بهحداقل رساندن ...



