• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Journal of Food Biosciences and Technology
    • Volume 13, Fall 2023
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات انگلیسی
    • Journal of Food Biosciences and Technology
    • Volume 13, Fall 2023
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    Effect of Basil Seed Mucilage Coating on the Oil Absorption and Physical Characteristics of Fried Zucchini Slices

    (ندگان)پدیدآور
    Salehi, FakhreddinHaseli, AlirezaRoustaei, Amirreza
    Thumbnail
    نوع مدرک
    Text
    Research Paper
    زبان مدرک
    English
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    In this study, the efficiency of Basil seeds mucilage (BSM) as an edible coating (three concentrations of 0.5, 1.0, and 1.5%) and the temperature of frying oil (three concentrations of 155°C, 170°C, and 185°C) on reduces oil absorption and moisture retention of zucchini slices during the frying process were investigated. The color index includes a* (redness), b* (yellowness), L* (lightness), and color change intensity (∆E) was used to determines the appearance changes of fried zucchini slices. The BSM coating treatment reduced the oil absorption of fried zucchini slices by approximately 22.48%. Increasing the BSM concentration from 0.0% to 1.5% significantly decreased the oil absorption of zucchini slices from 8.96% to 6.94% (P
    کلید واژگان
    Basil Seed Mucilage
    Color Indexes
    Frying Process
    Surface Change

    شماره نشریه
    2023
    تاریخ نشر
    2023-10-01
    1402-07-09
    ناشر
    Tehran Science and Research Branch, Islamic Azad University
    سازمان پدید آورنده
    Associate Professor of the Department of Food Science and Technology, Bu-Ali Sina University, Hamedan, Iran
    Student of the Faculty of Agriculture, Bu-Ali Sina University, Hamedan, Iran
    Student of the Faculty of Agriculture, Bu-Ali Sina University, Hamedan, Iran

    شاپا
    2228-7086
    URI
    https://dx.doi.org/10.30495/jfbt.2023.70807.10301
    https://jfbt.srbiau.ac.ir/article_22704.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1055217

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب