نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorریگی, امینfa_IR
dc.contributor.authorباقرپور, طاهرهfa_IR
dc.contributor.authorنعمتی, نعمت الهfa_IR
dc.date.accessioned1402-10-11T20:15:53Zfa_IR
dc.date.accessioned2024-01-01T20:16:14Z
dc.date.available1402-10-11T20:15:53Zfa_IR
dc.date.available2024-01-01T20:16:14Z
dc.date.issued2023-04-21en_US
dc.date.issued1402-02-01fa_IR
dc.date.submitted2022-08-23en_US
dc.date.submitted1401-06-01fa_IR
dc.identifier.citationریگی, امین, باقرپور, طاهره, نعمتی, نعمت اله. (1402). اثر شش هفته تمرین هوازی و عصاره دارچین بر بیان ژن اینترلوکین یک بتا در بافت چربی موش‌های نر تغذیه شده با رژیم غذایی پرچرب. فیزیولوژی و تکوین جانوری, 16(2), 122-132.fa_IR
dc.identifier.issn1735-9880
dc.identifier.urihttps://qjaphd.zanjan.iau.ir/article_704846.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1054173
dc.description.abstractزمینه و هدف: در افراد چاق، سطح بیان اینترلوکین یک بتا بالاتر است، به طوری که میزان بیان اینترلوکین یک بتا با سطح شاخص توده بدنی و توده چربی ارتباط مثبت مستقیمی دارد. پژوهش حاضر با هدف تعیین اثرات اجرای شش هفته تمرین هوازی، مصرف عصاره دارچین و غذای پرچرب بر بیان ژن اینترلوکین یک بتا در بافت چربی موش­های نر تغذیه شده با رژیم غذایی پرچرب با استفاده از موش‌های صحرایی نر دو ماهه‌ نژاد ویستار انجام شد.مواد و روش ها : تعداد 50 سر موش صحرایی نر دو ماهه پس از دو هفته نگهداری در شرایط کنترل شده به پنج گروه کنترل, رژیم پرچرب، عصاره دارچین و رژیم پرچرب، تمرین هوازی و رژیم پرچرب و تمرین هوازی و عصاره دارچین و رژیم پرچرب تقسیم شدند. عصاره دارچین به میزان 200 میلی­گرم به ازائ هر کیلوگرم از وزن بدن و امولسیون غذای پرچرب مازاد بر آب و غذای معمولی جوندگان روزانه به مقدار 5/1 میلی­گرم به ازاء هر کیلوگرم از وزن بدن به مدت شش هفته به صورت گاواژ داده شد. گروه تمرین برای پنج روز در هفته و به مدت شش هفته در برنامه‌ تمرین هوازی روی نوارگردان شرکت کردند. میانگین متغیرهای پژوهش در بین گروه­ها (بجز گروه کنترل) با هدف تعیین تفاوت­های بین گروهی، با آزمون­های آنالیز واریانس یک طرفه و بونفرونی مقایسه شدند. میانگین متغیرهای پژوهش در بین هر گروه با گروه کنترل با هدف تعیین تفاوت­های درون گروهی، با آزمون آماری تی تک نمونه در سطح معنی­داری 05/0 ≥ p  مقایسه شدند.نتایج : تفاوت متغیر وزن بدن و وزن بافت چربی در پس آزمون در بین تمامی گروه­ها معنی­دار بود. تفاوت میانگین­های متغیر اینترلوکین یک بتا در بافت چربی موش­های نر تغذیه شده با رژیم غذایی پرچرب پس از شش هفته تمرین هوازی، مصرف عصاره دارچین و غذای پرچرب معنی­دار بود.نتیجه گیری :  به نظر می­رسد که اثرات رژیم غذایی پرچرب, ترکیب رژیم غذایی پرچرب و تمرین هوازی، ترکیب رژیم غذایی پرچرب و دارچین و ترکیب رژیم غذایی پرچرب و تمرین هوازی و دارچین بر متغیر اینترلوکین یک بتا در بافت چربی چشمگیر و معنی­دار باشد.fa_IR
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد زنجانfa_IR
dc.relation.ispartofفیزیولوژی و تکوین جانوریfa_IR
dc.subjectورزشfa_IR
dc.subjectدارچینfa_IR
dc.subjectرژیم پرچربfa_IR
dc.subjectاینترلوکین یک بتاfa_IR
dc.subjectچاقیfa_IR
dc.titleاثر شش هفته تمرین هوازی و عصاره دارچین بر بیان ژن اینترلوکین یک بتا در بافت چربی موش‌های نر تغذیه شده با رژیم غذایی پرچربfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزشی،گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیارگروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایرانfa_IR
dc.citation.volume16
dc.citation.issue2
dc.citation.spage122
dc.citation.epage132


فایل‌های این مورد

فایل‌هااندازهقالبمشاهده

فایلی با این مورد مرتبط نشده است.

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد