نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorریحانی تبار, عادلfa_IR
dc.contributor.authorعیدی, منیرهfa_IR
dc.contributor.authorنجفی, نصرت الهfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T21:10:47Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T21:10:47Z
dc.date.available1399-07-08T21:10:47Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T21:10:47Z
dc.date.issued2018-09-23en_US
dc.date.issued1397-07-01fa_IR
dc.date.submitted2018-11-19en_US
dc.date.submitted1397-08-28fa_IR
dc.identifier.citationریحانی تبار, عادل, عیدی, منیره, نجفی, نصرت اله. (1397). برهمکنش نیکل و آهن بر برخی صفات زراعی گیاه ذرت(Zea mays L.) در یک خاک آهکی. دانش آب و خاک, 28(3), 79-91.fa_IR
dc.identifier.issn2008-5133
dc.identifier.urihttps://water-soil.tabrizu.ac.ir/article_8128.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/104699
dc.description.abstractنیکل (Ni) یکی از عنصر‌های اخیرا اضافه شده به فهرست عناصر ضروری کم‌‍‌‌مصرف برای گیاهان است. از طرف دیگر تجمع نیکل در خاک‌ و گیاهان در غلظت‌های بالا، نگرانی برای سلامت بشر و سایر موجودات زنده را افزایش داده است. برای مطالعه اثر مصرف توام نیکل و آهن بر برخی صفات زراعی گیاه ذرت<em>Zea</em> <em>mays </em>L<em>.</em>) ) در یک خاک آهکی با بافت متوسط، آزمایشی به‌صورت فاکتوریـل و در قالب طرح بلـوک‌هـای کامـل تصادفی در شرایط گلخانه‌ای در سه تکرار انجام گرفت. فاکتورها شامل مقدار نیکل مصرفی در چهار سطح (0، 10، 50 و 100 میلی‌گرم نیکل بر کیلوگرم خاک) از منبع سولفات نیکل خالص(NiSO<sub>4</sub>.6H<sub>2</sub>O)  و آهن در پنج سطح (0، 10 و 20 میلی‌گرم آهن بر کیلو گرم خاک) از دو منبع سولفات آهن (FeSO<sub>4</sub>.7H<sub>2</sub>O) و سکوسترین (FeEDDHA) تجاری بودند. بر طبق نتایج حاصله در سطوح 50 و 100 میلی‌گرم نیکل بر کیلوگرم خاک، وزن خشک بخش هوایی به ترتیب 2/16 و 9/31 درصد و وزن خشک ریشه به ترتیب 5/28 و 8/30 درصد نسبت به شاهد کاهش یافت. ارتفاع ساقه در حضور 100 میلی‌گرم نیکل بر کیلوگرم خاک، 14 درصد  و شاخص کلروفیل در سطوح 50 و 100 میلی‌گرم نیکل، نسبت به شاهد به ترتیب 4/32 و 5/40 درصد کاهش یافت. افزایش سطوح آهن مصرفی از هر دو منبع مورد استفاده باعث افزایش معنادار وزن خشک بخش هوایی ذرت شد. اما وزن خشک بخش هوایی در سطح 20 میلی‌گرم آهن از منبع سکوسترین با افزایش نیکل از 10 به 50 میلی‌گرم و همچنین از 50 به 100 میلی‌گرم به‌ترتیب 9/81 و 29 درصد کاهش یافت.fa_IR
dc.format.extent1418
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تبریزfa_IR
dc.publisherUniversity of Tabrizen_US
dc.relation.ispartofدانش آب و خاکfa_IR
dc.relation.ispartofWater and Soil Scienceen_US
dc.subjectآهنfa_IR
dc.subjectبرهمکنشfa_IR
dc.subjectخاک آهکیfa_IR
dc.subjectذرتfa_IR
dc.subjectنیکلfa_IR
dc.titleبرهمکنش نیکل و آهن بر برخی صفات زراعی گیاه ذرت(Zea mays L.) در یک خاک آهکیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentدانشیار گروه علوم و مهندسی خاک، دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentدانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم و مهندسی خاک، دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریزfa_IR
dc.contributor.departmentدانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم و مهندسی خاک، دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریزfa_IR
dc.citation.volume28
dc.citation.issue3
dc.citation.spage79
dc.citation.epage91


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد