نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorشهسوار, علیfa_IR
dc.contributor.authorمقدم, طارقfa_IR
dc.contributor.authorزارعی, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorاصل مشتاقی, الهامfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T21:10:41Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T21:10:41Z
dc.date.available1399-07-08T21:10:41Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T21:10:41Z
dc.date.issued2018-03-21en_US
dc.date.issued1397-01-01fa_IR
dc.date.submitted2016-09-15en_US
dc.date.submitted1395-06-25fa_IR
dc.identifier.citationشهسوار, علی, مقدم, طارق, زارعی, مهدی, اصل مشتاقی, الهام. (1397). برهمکنش قارچ های میکوریز آربوسکولار و منابع آهن بر ویژگی‌های رشد و جذب عناصر غذایی پایه مکزیکن لایم. دانش آب و خاک, 28(1), 83-94.fa_IR
dc.identifier.issn2008-5133
dc.identifier.urihttps://water-soil.tabrizu.ac.ir/article_7346.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/104663
dc.description.abstractبه منظور مطالعه اثر قارچ­های میکوریزی، منابع و سطوح مختلف آهن بر رشد و جذب عناصر غذایی پایه مکزیکن لایم (<em>Citrus aurantifolia </em>L)(که ­یکی از پایه­های بسیار مهم مرکبات در مناطق جنوب کشور محسوب می­شوند)، آزمایش گلخانه­ای به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملا تصادفی با سه فاکتور و چهار تکرار انجام گرفت. فاکتورها شامل قارچ میکوریز در سه سطح (شاهد بدون قارچ میکوریز، <em>Rhizophagus irregularis</em> ، <em>Glomus versiforme</em>)، منابع آهن در دوسطح (کلات آهن و سولفات آهن) و هرکدام از این منابع در3 سطح (0، 5/7 و 15 میلی­گرم آهن بر کیلوگرم)  بود. نتایج نشان داد که برهمکنش قارچ و منابع آهن به­طور مو­ثر­ی باعث بهبود صفات رشدی و غلظت عناصر غذایی نیتروژن، پتاسیم، آهن، روی، مس و منگنز گیاه می­شود. نتایج نشان داد که در تیمارهای مایه­زنی با قارچ، با افزایش سطوح آهن، غلظت عناصر غذایی آهن، روی، مس و منگنز در گیاه افزایش یافته است که احتمالا بدلیل اثرات متعادل کنندگی همزیستی میکوریزی بر غلظت عناصر غذایی در گیاه می­باشد. تیمارهای کاربرد همزمان قارچ با سولفات آهن به­نظر می­رسد که بر روی صفات رشدی مختلف تاثیر مناسب داشته است و به­جای کلات آهن یا در کاهش مصرف آن می­تواند موثر باشد.fa_IR
dc.format.extent1280
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تبریزfa_IR
dc.publisherUniversity of Tabrizen_US
dc.relation.ispartofدانش آب و خاکfa_IR
dc.relation.ispartofWater and Soil Scienceen_US
dc.subjectآهنfa_IR
dc.subjectپایه مکزیکن لایمfa_IR
dc.subjectعناصر غذاییfa_IR
dc.subjectمرکبات‌fa_IR
dc.subjectهمزیستی میکوریزیfa_IR
dc.titleبرهمکنش قارچ های میکوریز آربوسکولار و منابع آهن بر ویژگی‌های رشد و جذب عناصر غذایی پایه مکزیکن لایمfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentدانشیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیرازfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی پیشین کارشناسی ارشد، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیرازfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیرازfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری، گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیرازfa_IR
dc.citation.volume28
dc.citation.issue1
dc.citation.spage83
dc.citation.epage94


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد