اثرات فرآیند پخت به روش اهمیک بر برخی ویژگی های فیزیکی و شیمیایی قارچ خوراکی دکمه ای
(ندگان)پدیدآور
قوانلو, مهدیآزادبخت, محسنوارسته, فریالواحدی ترشیزی, محمدنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این تحقیق از روش حرارتدهی اهمیک جهت کاهش محتوای رطوبت قارچ دکمهای سفید ((Agaricus bisporus استفاده شد. هدف از این تحقیق بررسی برخی از ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی قارچ دکمه ای در پایان فرایند اهمیک است. در این تحقیق سه ولتاژ 60، 75 و 90 ولت استفاده گردید و با توجه به فاصله 8 سانتیمتری الکترودها نسبت به هم گرادیان ولتاژ 5/7، 37/9 و 25/11 ولت بر سانتیمتر به دست آمد. همچنین سه نوع الکترود استیل، برنجی و آلومینیومی و سه غلظت 5، 10 و 15 درصد محلول اهمیک برای انجام آزمایش انتخاب شد. بهمنظور رنگ سنجی قارچ دکمه ای از نرمافزار Image J در فضای Lab تصاویر بهصورت رنگی اسکن و مقادیر استخراجشده به درصد بیان شد. همچنین بهمنظور اندازهگیری ویژگیهای شیمیایی از پودر نمونههای خشکشده 5/0 گرم جداشده و عصاره متانولی تهیه شد و ویژگیهایی شامل فعالیت آنتیاکسیدانی، میزان کل فنول کل، محتوای فلاونوئید، ویتامین ث، پی اچ و بریکس اندازهگیری شد. نتایج نشان داد با افزایش گرادیان ولتاژ مقدار شاخص قهوهای شدن و تغییرات رنگ کل افزایش معنیداری داشته است. بیشترین و کمترین مقدار شاخص قهوهای شدن 39/244 (گرادیان ولتاژ25/11 ولت بر سانتی متر-الکترود آلومینیوم) و 39/86 (گرادیان ولتاژ 5/7 ولت بر سانتی متر-الکترود استیل) نتیجه شد. بیشترین و کمترین مقدار تغییرات میزان رنگ کل 98/27 (الکترود آلومینیوم) و 01/16 (الکترود استیل) نتیجه شدهمچنین افزایش شاخص قهوهای شدن و تغییرات رنگ کل به ترتیب در الکترودهای استیل، برنج و آلومینیوم مشاهده شد. در بخش خواص شیمیایی در پارامترهای فعالیت آنتیاکسیدانی، میزان کل فنول ، محتوای فلاونوئید، ویتامین ث و مواد جامد محلول اطلاعات مشابهی به دست آمد؛ بهطوریکه با افزایش میزان گرادیان ولتاژ مقدار این پارامترها افزایش معنیداری داشت. در گرادیان ولتاژ V/cm 25/11 بیشترین مقادیر مشاهدهشده است.
کلید واژگان
قارچ دکمه ایاهمیک
فعالیت آنتیاکسیدانی
فنول
فلاونوئید
خواص فیزیکی و شیمیایی
مهندسی صنایع غذایی
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2023-04-211402-02-01
ناشر
ﺳﺎزﻣﺎن ﭘﮋوهشهای ﻋﻠﻤﯽ و ﺻﻨﻌﺘﯽ اﯾﺮانIranian Research Organization for Science and Tecgnology
سازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی مکانیک بیوسیستم، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگاندانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
استادیار گروه باغبانی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
دانشگاه تربیت مدرس
شاپا
2476-47872476-4795