• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دانش آب و خاک
    • دوره 20, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • دانش آب و خاک
    • دوره 20, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر شکل نیتروژن و pH محلول غذایی بر جذب و غلظت پتاسیم، کلسیم، منیزیم و سدیم در ریشه و بخش هوایی اسفناج

    (ندگان)پدیدآور
    نجفی, نصرت الهپارسازاده, منصورطباطبایی, سید جلالاوستان, شاهین
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    322.2کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    محلول غذایی از نظر تأثیر بر ترکیب شیمیایی گیاه اهمیت زیادی دارند. برای pH در کشت هیدروپونیک، شکل نیتروژن وNa و Mg ،Ca ،K و نسبت نیترات به آمونیوم محلول غذایی و برهمکنش آنها بر جذب و غلظت عناصر pH بررسی اثردر ریشه و بخش هوایی اسفناج، آزمایشی بهصورت فاکتوریل و در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی با دو فاکتور شامل، 8 ،6 ) و نسبت نیترات به آمونیوم محلول غذایی در پنج سطح ( 75:25 ،100:0 /5 ،4/ محلول غذایی در سه سطح ( 5 pH0:100 ،25:75 ،50:50 ) و با چهار تکرار در بستر پرلیت و در شرایط گلخانه انجام شد. سه نشای گیاه اسفناجرقم سیریوس در هر گلدان کشت و با 15 نوع محلول غذایی متفاوت تغذیه شدند. غلظت (Spinacia oleracea L.)نیتروژن و سایر عناصر غذایی در محلولهای غذایی مذکور یکسان بود. گیاهان پس از 7 هفته رشد برداشت و غلظتpH در ریشه و بخش هوایی آنها به روش ترسوزانی تعیین گردید. نتایج نشان داد که تأثیر Na و K ،Mg ،Ca عناصربخش هوایی معنیدار بود ولی Mg و غلظت Ca ریشه، جذب Ca ریشه و بخش هوایی، غلظت K محلول غذایی بر غلظتمحلول pH معنیدار نبود. با افزایش Mg ریشه و جذب Mg ریشه و بخش هوایی، جذب سدیم، غلظت Na بر غلظتو K ریشه بهطور معنیداری کاهش یافت در حالی که غلظت K بوسیله اسفناج و غلظت Ca و K 4 به 8، جذب / غذایی از 5ریشه بهطور معنیداری افزایش یافت. اثر اصلی نسبت نیترات به آمونیوم و اثر متقابل Ca بخش هوایی و غلظت Mgریشه و بخش هوایی و جذب آنها بوسیله Na و Mg ،Ca ،K و نسبت نیترات به آمونیوم محلول غذایی بر غلظت pHریشهها و Na و Mg ،Ca ،K اسفناج معنیدار بود. بهطور کلی، با کاهش نسبت نیترات به آمونیوم محلول غذایی، غلظتبخش هوایی و جذب آنها بوسیله اسفناج بهطور معنیداری کاهش یافت؛ همچنین، تأثیر نسبت نیترات به آمونیوم محلولمحلول غذایی بستگی داشت و برعکس. میانگین pH ریشه و بخش هوایی اسفناج به Na و Mg ،Ca ،K غذایی بر غلظتدر بخش هوایی بیشتر از ریشه اسفناج بود. میان غلظت این عناصر در ریشه و غلظت Na و Mg ،Ca ،K غلظت عناصرآنها در بخش هوایی و همچنین میان غلظت این عناصر در بخش هوایی و جذب آنها بوسیله گیاه اسفناج همبستگیهایمعنیداری وجود داشت.
    کلید واژگان
    اسفناج
    آمونیوم
    پتاسیم
    سدیم
    کلسیم
    منیزیم
    نیترات
    هیدروپونیک
    حاصلخیزی خاک و تغذیه گیاه
    رابطه آب، خاک و گیاه

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2010-07-23
    1389-05-01
    ناشر
    دانشگاه تبریز
    University of Tabriz
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم خاک دانشگاه تبریز
    گروه علوم خاک دانشگاه تبریز
    گروه علوم باغبانی دانشگاه تبریز
    گروه علوم خاک دانشگاه تبریز

    شاپا
    2008-5133
    URI
    https://water-soil.tabrizu.ac.ir/article_1308.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/104182

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب