نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorپری چهره, شبنمfa_IR
dc.contributor.authorطهماسبی, غلامحسینfa_IR
dc.contributor.authorاسلام پناه, محمدfa_IR
dc.contributor.authorخاکی, پژواکfa_IR
dc.date.accessioned1402-06-14T11:44:30Zfa_IR
dc.date.accessioned2023-09-05T11:44:31Z
dc.date.available1402-06-14T11:44:30Zfa_IR
dc.date.available2023-09-05T11:44:31Z
dc.date.issued2023-07-23en_US
dc.date.issued1402-05-01fa_IR
dc.date.submitted2023-04-22en_US
dc.date.submitted1402-02-02fa_IR
dc.identifier.citationپری چهره, شبنم, طهماسبی, غلامحسین, اسلام پناه, محمد, خاکی, پژواک. (1402). بررسی خواص آنتی‌اکسیدانی و آنتی‌باکتریالی عسل زنبور عسل کوچک Apis florea Fabricius (Hymenoptera: Apidae) علیه Helicobacter pylori. نشریه پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران, 19(3), 49-63. doi: 10.22067/ifstrj.2023.81933.1248fa_IR
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2023.81933.1248
dc.identifier.urihttps://ifstrj.um.ac.ir/article_44060.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1035073
dc.description.abstractهلیکوباکتر پیلوری با آلوده‌سازی دستگاه گوارش فوقانی، منجر به آسیب‌دیدگی در مخاط شده و امکان ابتلا به سرطان لوله گوارش را بویژه در مردان افزایش می‌دهد. با توجه به اینکه امکان درمان آن با روش‌های سنتی همیشه به طور موثری امکان‌پذیر نیست، بنابراین تا زمان تهیه واکسن علیه آن، یافتن روش‌های ایمن تر مبارزه با این باکتری بسیار حائز اهمیت است. عسل یک مکمل غذایی با محتوای کربوهیدرات بالا و فعالیت آنتی‌اکسیدانی و همچنین طیف وسیع ضد میکروبی است که در سال‌های اخیر به عنوان یکی از روش‌های مقابله با طیف گسترده‌ای از عوامل میکروبی از جملهH. pylori‎  مطرح بوده است. در این پژوهش برای نخستین بار خواص آنتی‌اکسیدانی و آنتی‌باکتریالی 15 نمونه عسل زنبور عسل کوچک A. florea جمع‌آوری شده از بوشهر، دزفول، ایرانشهر، چابهار، رودان، جهرم و جیرفت مورد بررسی قرار گرفت. ترکیبات فنلی، فلاونوئیدی، پروتئین و ترکیبات معدنی عسل‌های جمع‌آوری شده مورد بررسی قرار گرفت. همچنین خواص آنتی‌اکسیدانی عسل‌ها با استفاده از سه روش DPPH، FRAP و ABTS و خواص ضدباکتریایی در شرایط درون‌تنی و برون‌تنی ارزیابی شد. نتایج نشان داد که همبستگی مثبت و معنی‌داری بین خواص آنتی‌اکسیدانی و آنتی‌باکتریالی عسل‌ها وجود دارد. همچنین براساس نتایج بدست آمده بیشترین خواص آنتی‌باکتریالی علیه هلیکوباکتر پیلوری مربوط به عسل کنار بوشهر بود. طبق نتایج بدست آمده علت تفاوت قدرت آنتی‌اکسیدانی و ضد میکروبی مشاهده شده در بین نمونه‌های عسل به دلیل تفاوت در تنوع فلور گیاهی منطقه و تفاوت جغرافیایی مناطق جمع‌آوری عسل بوده است. بررسی قدرت ضد میکروبی در این پژوهش نشان داد، عسل توانایی بالایی در جلوگیری از آلودگی و نیز درمان آلودگی و التهاب ایجاد شده در دستگاه گوارش به وسیله باکتری هلیکوباکتر پیلوری را داشته است و می‌تواند در کنار سایر روش‌های موجود، در درمان آلودگی به این باکتری مورد استفاده قرار گیرد.fa_IR
dc.format.extent765
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.relation.ispartofنشریه پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایرانfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22067/ifstrj.2023.81933.1248
dc.subjectخواص آنتی اکسیدانیfa_IR
dc.subjectخواص ضد باکتریاییfa_IR
dc.subjectعسلfa_IR
dc.subjectH. pylorifa_IR
dc.subjectمیکروبیولوژی مواد غذاییfa_IR
dc.titleبررسی خواص آنتی‌اکسیدانی و آنتی‌باکتریالی عسل زنبور عسل کوچک Apis florea Fabricius (Hymenoptera: Apidae) علیه Helicobacter pylorifa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشی لاتینfa_IR
dc.contributor.departmentبخش زنبور عسل، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentبخش زنبور عسل، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentبخش میکروب‌شناسی، موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentبخش میکروب‌شناسی، موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایرانfa_IR
dc.citation.volume19
dc.citation.issue3
dc.citation.spage49
dc.citation.epage63


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد