تاثیر اسانس گیاه مورت (Myrtus communis) بر عملکرد، فراسنجههای خونی، باکتریهای روده کور سکوم و بافت شناسی ریخت شناسی ایلئوم در جوجه های گوشتی
(ندگان)پدیدآور
منافی, میلادنجیب زاده, ناصرهدایتی, مهدینوع مدرک
Textمقاله آموزشی ، پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور بررسی مقایسه اثرات اسانس گیاه دارویی مورت با آنتیبیوتیک محرک رشد بر عملکرد، فراسنجههای خونی، میزان باکتریهای سکومی و ریخت شناسی ایلئوم در جوجههای گوشتی مطالعهایی در قالب طرح پایه کاملا" تصادفی با 300 قطعه جوجه گوشتی از سویه تجاری راس 308 با 5 گروه آزمایشی و 3 تکرار با 20 قطعه جوجه گوشتی یک روزه مخلوط نر و ماده، در هر واحد آزمایشی انجام گرفت. گروه های آزمایشی شامل: اول (شاهد دریافت کننده جیره پایه بدون اسانس و آنتیبیوتیک)، دوم: جیره پایه به همراه آنتیبیوتیک محرک رشد فلاوومایسین (045/0 گرم در کیلوگرم جیره)، سوم، چهارم و پنجم: جیره پایه به همراه 100، 300 و 500 میلی گرم در کیلوگرم جیره از اسانس اتری مورت می باشند. نتایج این بررسی اثر معنیدار آنتیبیوتیک محرک رشد را در افزایش خوراک مصرفی، افزایش وزن بدن و کاهش ضریب تبدیل غذایی را بیان داشته است. گروه آزمایشی دریافت کننده اسانس مورت 500 میلی گرم در کیلوگرم اثر معنیداری در کاهش تری گلیسرید، کلسترول و LDL و افزایش HDL داشته و در کاهش باکتریهای سکومی گروه های آزمایشی اسانس مورت 500 و 100 میلی گرم در کیلوگرم به ترتیب در کاهش معنیدار شمارش اشرشیاکولی و سالمونلا موثر بوده و در بررسی ریخت شناسی ایلئوم افزایش معنیدار نسبت ارتفاع پرز روده به عمق کریپت در گروه آزمایشی دریافت کننده اسانس مورت 500 میلی گرم در کیلوگرم دیده شده است.
کلید واژگان
مورتخون
عملکرد
ایلئوم
جوجه های گوشتی
تغذیه طیور
شماره نشریه
20تاریخ نشر
2016-11-211395-09-01
ناشر
موسسه تحقیقات علوم دامی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایردانش آموخته کارشناسی ارشد تغذیه طیور گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر
استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر
شاپا
2345-38262645-5951




