• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات کاربردی در علوم دامی
    • دوره 5, شماره 20
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات کاربردی در علوم دامی
    • دوره 5, شماره 20
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاثیر اسانس گیاه مورت (Myrtus communis) بر عملکرد، فراسنجه‌های خونی، باکتری‌های روده کور سکوم و بافت شناسی ریخت شناسی ایلئوم در جوجه های گوشتی

    (ندگان)پدیدآور
    منافی, میلادنجیب زاده, ناصرهدایتی, مهدی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    873.8کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله آموزشی ، پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به منظور بررسی مقایسه اثرات اسانس گیاه دارویی مورت با آنتی‌بیوتیک محرک رشد بر عملکرد، فراسنجه‌های خونی، میزان باکتری‌های سکومی و ریخت شناسی ایلئوم در جوجه‌های گوشتی مطالعه‌ایی در قالب طرح پایه کاملا" تصادفی با 300 قطعه جوجه گوشتی از سویه تجاری راس 308 با 5 گروه آزمایشی و 3 تکرار با 20 قطعه جوجه گوشتی یک روزه مخلوط نر و ماده، در هر واحد آزمایشی انجام گرفت. گروه های آزمایشی شامل: اول (شاهد دریافت کننده جیره پایه بدون اسانس و آنتی‌بیوتیک)، دوم: جیره پایه به همراه آنتی‌بیوتیک محرک رشد فلاوومایسین (045/0 گرم در کیلوگرم جیره)، سوم، چهارم و پنجم: جیره پایه به همراه 100، 300 و 500 میلی گرم در کیلوگرم جیره از اسانس اتری مورت می باشند. نتایج این بررسی اثر معنی‌دار آنتی‌بیوتیک محرک رشد را در افزایش خوراک مصرفی، افزایش وزن بدن و کاهش ضریب تبدیل غذایی را بیان داشته است. گروه آزمایشی دریافت کننده اسانس مورت 500 میلی گرم در کیلوگرم اثر معنی‌داری در کاهش تری گلیسرید، کلسترول و LDL و افزایش HDL داشته و در کاهش باکتری‌های سکومی گروه های آزمایشی اسانس مورت 500 و 100 میلی گرم در کیلوگرم به ترتیب در کاهش معنی‌دار شمارش اشرشیا‌کولی و سالمونلا موثر بوده و در بررسی ریخت شناسی ایلئوم افزایش معنی‌دار نسبت ارتفاع پرز روده به عمق کریپت در گروه آزمایشی دریافت کننده اسانس مورت 500 میلی گرم در کیلوگرم دیده شده است.
    کلید واژگان
    مورت
    خون
    عملکرد
    ایلئوم
    جوجه های گوشتی
    تغذیه طیور

    شماره نشریه
    20
    تاریخ نشر
    2016-11-21
    1395-09-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات علوم دامی کشور
    Agricultural Research,Education and Extension Organization
    سازمان پدید آورنده
    دانشیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر
    دانش آموخته کارشناسی ارشد تغذیه طیور گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر
    استادیار گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر

    شاپا
    2345-3826
    2645-5951
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/aasrj.2017.111101.1093
    https://asrip.areeo.ac.ir/article_113772.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/10313

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب