بررسی کارایی ورقههای استات سلولز رهایندۀ دیاکسید گوگرد بر ماندگاری میوۀ کیوی نگهداریشده در سردخانه
(ندگان)پدیدآور
نیازمند, راضیهشرایعی, پروینجهانی, مسلمآذرپژوه, الهامعبدالهی مقدم, محمدرضانوع مدرک
Textمقاله کامل پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
پژوهش حاضر با هدف بررسی کارایی ورقههای رهایندۀ دیاکسید گوگرد بر بستر فیلم استات سلولز برای کنترل رشد کپکها بهویژه کپک بوتریتیس سینرهآ طی دورۀ انبارمانی میوۀ کیوی انجام شد. بدینمنظور انبارمانی میوۀ کیوی تلقیحشده با کپک بوتریتیس سینرهآ در حضور ورقههای رهایندۀ دیاکسید گوگرد تک و دو مرحلهای (بهترتیب حاوی 30 و 50 درصد نمک متابیسولفیت سدیم) موردبررسی قرار گرفت. پس از 15 روز نگهداری (9 روز در سردخانه و 7 روز در دمای محیط) کمترین ترکیدگی و لهیدگی (4/5 درصد) در حضور ورقههای تکمرحلهای بهدستآمد که در سطح و کف بستهها مستقر شده بودند. همچنین تا روز 9 در حدود 60 درصد بستهها در حضور ورقههای رهاینده هیچ کپکزدگی مشاهده نشد. در روز 15 مقدار قند کل، اسیدیته، سفتی، گوگرد باقیمانده و مواد جامد محلول در کیویهای بستهبندیشده در حضور دو ورقۀ تکمرحلهای در سطح و کف بهترتیب 9/13 گرم در 100 گرم، 1/09 درصد، 4/75 نیوتن، 0/24 میلیگرم بر گرم و 12/21 درصد بود. بهطورکلی میتوان گفت ورقههای رهایندۀ دیاکسید گوگرد عملکرد مؤثری در سردخانه برای افزایش مدت انبارمانی میوۀ کیوی و کاهش رشد کپک خاکستری دارند.
کلید واژگان
انبارمانیبستهبندی فعال
<i>بوتریتیس سینرهآ </i>
ورقۀ رهایندۀ گوگرد
بسته بندی مواد غذایی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2023-05-221402-03-01
ناشر
مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذاییResearch Institute of Food Science and Technology
سازمان پدید آورنده
گروه شیمی مواد غذایی، مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایرانبخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران
گروه شیمی مواد غذایی، مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران
بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران
گروه شیمی مواد غذایی، مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایران
شاپا
2252-09372538-2357