• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه ی علوم به زراعی گیاهی
    • دوره 12, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه ی علوم به زراعی گیاهی
    • دوره 12, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر کاربرد همزمان اسید سالیسیلیک و تیامین بر ویژگی‌های مرفوفیزیولوژیک و کیفی گوجه‌فرنگی (.Solanum lycopersicum L) رقم گلکسی

    (ندگان)پدیدآور
    جزایری سورشجانی, سید مجیداسدی قارنه, حسینعلی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    628.9کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    این آزمایش در قالب فاکتوریل و به صورت طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. تیمارهای مورد استفاده شامل چهار غلظت اسید سالیسیلیک و تیامین بود. کاربرد اسید سالیسیلیک باعث تغییرات معنی‌دار در سطح 5 و 1 درصد در همه صفات مورفولوژیک و فیزیولوژیک بجز صفات تعداد گل در خوشه، محتوای نسبی آب برگ و اسیدیته شد. پاشش اسید سالیسیلیک باعث افزایش مقدار صفات عملکرد، تعداد میوه در بوته، تعداد خوشه در بوته نسبت به گیاهان شاهد گردید. پاشش تیامین نیز باعث ایجاد تغیرات معنی‌دار در بین اکثر صفات مورفوفیزیولوژیک و کیفی شد. تیامین هم مانند اسید سالیسیلیک در صفاتی که معنی‌دار شده بود موجب افزایش آن صفت شد، هرچند که این افزایش تحت تأثیر غلظت تنظیم‌کننده هورمونی و زیستی مورد استفاده قرار گرفت. صفات عملکرد (4084 و 4225 کیلوگرم برای کاربرد اسید سالیسیلیک و تیامین)، ویتامین ث (42 و 51 میلی‌گرم بر گرم وزن تر برای کاربرد اسید سالیسیلیک و تیامین) و لیکوپن (34/2 و 49/2 میلی‌گرم بر گرم وزن تر برای کاربرد اسید سالیسیلیک و تیامین) در غلظت 100 میلی‌گرم بر لیتر اسید سالیسیلیک و تیامین بیشترین مقدار را دارا بودند. برخی از صفات مانند عملکرد، قطر میوه، وزن تر و خشک، اسیدیته کل، اسید فنولیک و ویتامین ث هم تحت تأثیر اثر متقابل اسید سالیسیلیک و تیامین قرار گرفتند. بنابر یافته‌های این مطالعه، پاشش اسید سالیسیلیک و تیامین با غلظت 100 میلی‌گرم بر لیتر بیشترین تأثیر را بر روی صفات مورفوفیزیولوژی و صفات کیفی در گوجه‌فرنگی رقم گلکسی تحت شرایط کشت گلخانه‌ای داشت.
    کلید واژگان
    تغذیه
    فیتوهورمون
    محلول‌پاشی
    گوجه فرنگی

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2022-07-23
    1401-05-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر
    Islamic Azad University Shoushtar Branch
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان).
    گروه علوم باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان)

    شاپا
    1735-4552
    URI
    https://dx.doi.org/10.2./jpps.2022.703436
    https://jpps.shoushtar.iau.ir/article_703436.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1029143

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب