اثر مقایسه ای سطوح مختلف پودر سیر (Alium sativum) و آنتیبیوتیک محرک رشد باسیتراسین در تغذیه جوجه های گوشتی
(ندگان)پدیدآور
منافی, میلادآقاکثیری, لیلیهدایتی, مهدیمحبی, فاطمهنوع مدرک
Textمقاله آموزشی ، پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور بررسی اثر پودر سیر بر عملکرد، فراسنجههای بیوشیمیایی و ایمنی جوجههای گوشتی در مقایسه با آنتیبیوتیک آزمایشی با استفاده از 240 قطعه جوجه گوشتی مخلوط سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 گروه آزمایشی، 5 تکرار و 12 مشاهده در هر تکرار به مدت 42 روز انجام پذیرفت. گروههای آزمایشی شامل شاهد (جیره پایه ذرت- سویا)، و به ترتیب سطوح 05/0 و 1/0درصد پودر سیر و سطح 045/0 درصد آنتی بیوتیک باسیتراسین اضافه شده به جیره پایه بودند. صفات مورد اندازهگیری شامل عملکرد، وزن اندامهای احشایی، فراسنجههای بیوشیمیایی و تیتر ایمنی خون بودند. نتایج نشان داد میانگین مصرف خوراک، افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی در گروه پودر سیر 1/0 درصد در کل دوره پرورش بهبود معنیدار داشت (05/0P≤). شاخص تولید به ترتیب در گروههای دارای سطوح پودر سیر 1/0 و 5/0 درصد به صورت معنیداری نسبت به گروه شاهد و آنتیبیوتیک افزایش یافت (05/0P≤). کاهش سطح سرمی لیپیدها و افزایش سطح عیارآنتیبادی علیه بیماریهای برونشیت و گامبورو در گروه آزمایشی پودر سیر 1/0 درصد نسبت به گروه شاهد معنیدار بود (05/0P≤). در کل مصرف سطح 1/0 درصد پودر سیر اثرهای سودمندی بر صفات عملکردی، فراسنجههای بیوشیمیایی و ایمنی خون داشته و میتواند به عنوان جایگزین آنتیبیوتیکهای محرک رشد در جیره جوجههای گوشتی استفاده شود.
کلید واژگان
ایمنی جوجه گوشتی
پودر سیر
عملکرد
فراسنجههای خونی
تغذیه طیور
شماره نشریه
17تاریخ نشر
2016-02-201394-12-01
ناشر
موسسه تحقیقات علوم دامی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
دانشیار،گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایردانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی کشاورزی، علوم دامی، تغذیه دام، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گلپایگان
استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر
دانش آموخته گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر
شاپا
2345-38262645-5951




