• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات کاربردی در علوم دامی
    • دوره 4, شماره 17
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات کاربردی در علوم دامی
    • دوره 4, شماره 17
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر مقایسه‏ ای سطوح مختلف پودر سیر (Alium sativum) و آنتی‏بیوتیک محرک رشد باسیتراسین در تغذیه جوجه‏ های گوشتی

    (ندگان)پدیدآور
    منافی, میلادآقاکثیری, لیلیهدایتی, مهدیمحبی, فاطمه
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.193 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله آموزشی ، پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به منظور بررسی اثر پودر سیر بر عملکرد، فراسنجه‌های بیوشیمیایی و ایمنی جوجه‏های گوشتی در مقایسه با آنتی‌بیوتیک آزمایشی با استفاده از 240 قطعه جوجه گوشتی مخلوط سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 گروه آزمایشی، 5 تکرار و 12 مشاهده در هر تکرار به مدت 42 روز انجام پذیرفت. گروه‏های آزمایشی شامل شاهد (جیره پایه ذرت- سویا)، و به ترتیب سطوح 05/0 و 1/0درصد پودر سیر و سطح 045/0 درصد آنتی بیوتیک باسیتراسین اضافه شده به جیره پایه بودند.‏ صفات مورد اندازه‏گیری شامل عملکرد، وزن اندام‏های احشایی، فراسنجه‌های بیوشیمیایی و تیتر ایمنی خون بودند. نتایج نشان داد میانگین مصرف خوراک، افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی در گروه پودر سیر 1/0 درصد در کل دوره پرورش بهبود معنی‏دار داشت (05/0P≤). شاخص تولید به ترتیب در گروه‌های دارای سطوح پودر سیر 1/0 و 5/0 درصد به ‏صورت معنی‏داری نسبت به گروه شاهد و آنتی‏بیوتیک افزایش یافت (05/0P≤). کاهش سطح سرمی لیپیدها و افزایش سطح عیارآنتی‏بادی علیه بیماری‏های برونشیت و گامبورو در گروه آزمایشی پودر سیر 1/0 درصد نسبت به گروه شاهد معنی‌دار بود (05/0P≤). در کل مصرف سطح 1/0 درصد پودر سیر اثرهای سودمندی بر صفات عملکردی، فراسنجه‏های بیوشیمیایی و ایمنی خون ‏داشته و می‏تواند به عنوان جایگزین آنتی‏بیوتیک‏های محرک رشد در جیره جوجه‏های گوشتی استفاده شود.
    کلید واژگان
    ایمنی
    ‌ جوجه‏ گوشتی
    پودر سیر
    عملکرد
    فراسنجه‌های خونی
    تغذیه طیور

    شماره نشریه
    17
    تاریخ نشر
    2016-02-20
    1394-12-01
    ناشر
    موسسه تحقیقات علوم دامی کشور
    Agricultural Research,Education and Extension Organization
    سازمان پدید آورنده
    دانشیار،گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر
    دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی کشاورزی، علوم دامی، تغذیه دام، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گلپایگان
    استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر
    دانش آموخته گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر

    شاپا
    2345-3826
    2645-5951
    URI
    https://dx.doi.org/10.22092/aasrj.2016.106678
    https://asrip.areeo.ac.ir/article_106678.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/10287

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب