نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorبانج شفیعی, شهرامfa_IR
dc.contributor.authorسیداخلاقی, سیدجعفرfa_IR
dc.contributor.authorسید اخلاقی, سیدعباسfa_IR
dc.contributor.authorقاسمی آریان, یاسرfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T21:04:59Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T21:04:59Z
dc.date.available1399-07-08T21:04:59Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T21:04:59Z
dc.date.issued2020-05-21en_US
dc.date.issued1399-03-01fa_IR
dc.date.submitted2020-05-21en_US
dc.date.submitted1399-03-01fa_IR
dc.identifier.citationبانج شفیعی, شهرام, سیداخلاقی, سیدجعفر, سید اخلاقی, سیدعباس, قاسمی آریان, یاسر. (1399). تحلیلی بر کشاورزی خوزستان از نگاه مدیریت مصرف آب. طبیعت ایران, 5(2), 45-51. doi: 10.22092/irn.2020.121630fa_IR
dc.identifier.issn2538-4880
dc.identifier.issn2538-4872
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22092/irn.2020.121630
dc.identifier.urihttps://irannature.areeo.ac.ir/article_121630.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/102553
dc.description.abstract<strong>توانایی بالای استان خوزستان در تولید 137 نوع محصول در بخش کشاورزی (5/13 درصد تولیدات کشور) که 90 درصد آن وابسته به وجود آب­های سطحی است، لزوم مدیریت پایدار سرزمین در این استان را بیش از پیش آشکار می­سازد. در همین راستا این مطالعه با هدف تحلیلی بر وضعیت بخش کشاورزی استان خوزستان از دیدگاه مصرف آب به بررسی روند تغییرات سطح کشت، تولید و مصرف آب محصولات کشاورزی استان، از سال آبی70-1369 تا 95-94، پرداخته است. نتایج این مطالعه نشان داد  علی­رغم رخداد  خشکسالی­ها طی سال­های 1386-1395، کشت محصولات زراعی استان به بیش از دو برابر افزایش یافته است. در الگوی کشت کنونی، گندم و نیشکر به ترتیب با 48 و 11 درصد بیشترین سطح اراضی تحت کشت را داشتند. سطح کشت نیشکر به عنوان محصولی آب­بر (36000 مترمکعب در هکتار) از 60946 هکتار در سال آبی 87-86، به 107142 هکتار در سال 95-94 رسید که حدود 90 درصد آن مربوط به حوضه کارون بود. کشت محصولات اقتصادی و کم­آبخواه،‌ ارزش­گذاری آب و توجه به اقتصاد تخریب سرزمین، ارائه الگوی کشت مناسب، تدوین اطلس آبی استان،‌ ارتقای دانش کشاورزی و فرهنگ­سازی،‌ تخصیص یارانه بر نهاده‌های کشاورزی،‌ زهکشی اراضی کشاورزی و نمک­زدایی،‌ سیاست­گذاری خرید محصولات کشاورزی بر اساس کیفیت محصول،‌ کشت گلخانه­ای، استفاده از سامانه های نوین آبیاری و انتقال کشت بهاره به زمستانه از جمله راهکار­هایی هستند که می­توانند در جهت کاهش مصرف و افزایش بهره­وری آب در استان مورد توجه قرار گیرند. </strong>fa_IR
dc.format.extent761
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherمؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشورfa_IR
dc.relation.ispartofطبیعت ایرانfa_IR
dc.relation.ispartofIran Natureen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22092/irn.2020.121630
dc.subjectمصرف آبfa_IR
dc.subjectآب های سطحیfa_IR
dc.subjectسطح کشت محصولات زراعیfa_IR
dc.subjectمحصولات آب برfa_IR
dc.titleتحلیلی بر کشاورزی خوزستان از نگاه مدیریت مصرف آبfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeنامه‌های علمیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار پژوهش، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار پژوهش، مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentپژوهشگر، مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار پژوهش، مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume5
dc.citation.issue2
dc.citation.spage45
dc.citation.epage51


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد