اثرات سطوح مختلف اسید آمینه متیونین بر عملکرد، ایمنی و فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی آرین 386 در دوره آغازین
(ندگان)پدیدآور
حسینی, سید عبدالهجوزانی, حسینلطف الهیان, هوشنگنوع مدرک
Textمقاله آموزشی ، پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف اسید آمینه متیونین بر عملکرد، ایمنی و فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی در دوره آغازین، آزمایشی با استفاده از 700 قطعه جوجه گوشتی آرین 386 در قالب طرح کاملاٌ تصادفی با 7 تیمار، 5 تکرار و 20 قطعه جوجه در هر تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل سطوح 38/0، 43/0، 48/0، 53/0، 58/0، 63/0 و 68/0 درصد اسید آمینه متیونین بود. وزن 7 و 14 روزگی، افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی در دورههای 7-0 و14-0 روزگی تحت تاٌثیر سطوح مختلف اسید آمینه متیونین قرار گرفتند(05/0>P). در سن 14 روزگی بالاترین وزن و بهترین ضریب تبدیل غذایی مربوط به سطح 43/0 درصد متیونین بود. پاسخ به گلبول قرمز گوسفندی، ایمنوگلوبولین های G و M ، نسبت هتروفیل به لنفوسیت و تعداد گلبولهای سفید تحت تاثیر سطوح متیونین قرار نگرفتند. همچنین استفاده از سطوح مختلف متیونین بر سطح فسفر، کلسیم، تری گلیسرید، کلسترول، HDL ، اسید اوریک، هورمونهای TP). در سن 14 روزگی بالاترین وزن و بهترین ضریب تبدیل غذایی مربوط به سطح 43/0 درصد متیونین بود. پاسخ به گلبول قرمز گوسفندی، ایمنوگلوبولین های G و M ، نسبت هتروفیل به لنفوسیت و تعداد گلبولهای سفید تحت تاثیر سطوح متیونین قرار نگرفتند. همچنین استفاده از سطوح مختلف متیونین بر سطح فسفر، کلسیم، تری گلیسرید، کلسترول، HDL ، اسید اوریک، هورمونهای T3، T4 و پروتئین های پلاسما اثر معنی دار نداشت(05/0
شماره نشریه
13تاریخ نشر
2015-02-201393-12-01
ناشر
موسسه تحقیقات علوم دامی کشورAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
استادیار، موسسه تحقیقات علوم دامی کشوردانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد ورامین
استادیار، موسسه تحقیقات علوم دامی کشور
شاپا
2345-38262645-5951




