بررسی تاثیر اسید گالیک، متیل گالات و ترکیب آنها بر پایداری اکسایشی روغن طی فرآیند سرخ کردن
(ندگان)پدیدآور
حسینخانی آبادچی, مائدهفرهوش, رضانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی فارسی
زبان مدرک
فارسیچکیده
تغییرات شیمیایی، پایداری اکسایشی و شاخصهای کیفی نمونه ترکیبی روغن آفتابگردان (SO) و نخل (PO) (PO 35: SO 65 وزنی/وزنی) در دمای°C 180 طی تیمار حرارتی 8 ساعته در حضور آنتیاکسیدانهای اسید گالیک (GA)، متیل گالات (MG)، ترکیب GA+MG (75:25، 50:50 و 25:75) و ترسیوبوتیل هیدروکینون (TBHQ) مورد بررسی قرار گرفت. میانگین دادهها بر اساس آزمون چند دامنهای دانکن در سطح 5 درصد (05/0pp). همچنین، رابطه معناداری بین 7 تیمار مشاهده شد؛ بدینصورت که تیمار شاهد و تیمار حاوی آنتیاکسیدان سنتزی TBHQ بهترتیب دارای بیشترین و کمترین میزان اسیدیته بودند. همچنین، محتوی CDV روغن مورد آزمون بدون آنتیاکسیدان در حضور GA75+MG25 به اندازه 6/68 درصد کاهش یافت. علاوهبراین، سرعت تغییر CV روغن مورد آزمون بدون آنتیاکسیدان در حضور TBHQ به اندازه 2/70 درصد کاهش یافت. در نتیجه، افزودن جزئی از آنتیاکسیدانهای طبیعی میتواند عملکردی رقابتی با آنتیاکسیدان TBHQ داشته باشد.
کلید واژگان
اسید گالیکاسیدهای چرب
پایداری اکسایشی
عدد دیان مزدوج
عدد کربونیل
متیل گالات
TBHQ
شیمی مواد غذایی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2023-06-221402-04-01
سازمان پدید آورنده
دانشگاه فردوسی مشهددانشگاه فردوسی مشهد