اثر افزودن سطوح مختلف بوتیرات کلسیم و گلیسرید اسید بوتیریک به جیره غذایی بر عملکرد رشد، صفات لاشه و ریخت شناسی روده کوچک جوجههای گوشتی
(ندگان)پدیدآور
نوروزی, هادیحسن آبادی, احمدنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه مطالعاتی: استفاده از اسیدهای آلی در جیره طیور به عنوان جایگزین احتمالی آنتیبیوتیکهای محرک رشد. هدف: بررسی اثر سطوح مختلف بوتیراتکلسیم و گلیسرید اسید بوتیریک (پودر C4) بر عملکرد رشد، ویژگیهای لاشه و ریختشناسی روده کوچک جوجههای گوشتی. روش کار: آزمایش با استفاده از 400 قطعه جوجهخروس گوشتی در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی با 10 تیمار،4 تکرار و 10 قطعه جوجه در هر تکرار در سن 42-1 روزگی انجام شد. تیمارهای آزمایشی عبارت بودند از: تیمار شاهد (بدون افزودنی)، بوتیراتکلسیم (15/0، 30/0 و 45/0 درصد جیره)، پودر C4 (15/0، 30/0 و 45/0 درصد جیره)، سه سطح مخلوط به نسبت مساوی از پودر C4 و بوتیراتکلسیم (075/0 +075/0، 15/0 + 15/0 و 225/0 +225/0 درصد جیره). نتایج: نتایج نشان داد میانگین وزن بدن جوجهها در سن 10 روزگی و میانگین افزایش وزن روزانه در 10-1 روزگی در گروههای دریافت کننده مخلوط پودر C4 و بوتیراتکلسیم (25/2%+25/2%)، به طور معنیداری بیشتر از تیمار شاهد بود (05/0>P)؛ اما اثر تیمارهای آزمایشی بر وزن بدن 24 و 42 روزگی و افزایش وزن روزانه 24-11، 42-25 و 42-1 روزگی معنیدار نبود (05/0P). تیمار 45/0 درصد مخلوط بیشترین وزن نسبی کبد و کم ترین چربی حفره شکمی در مقایسه با سایر تیمارها داشت (05/0>P). نتیجه-گیری نهایی: بهطور کلی نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که افزودن بوتیراتکلسیم و گلیسرید اسید بوتیریک به جیره غذایی به تنهایی و یا بهصورت ترکیب با یکدیگر با تأثیر مثبت بر هضم و جذب مواد مغذی توانست باعث بهبود عملکرد رشد، برخی اجزای لاشه و ریختشناسی روده کوچک جوجههای گوشتی شود.
کلید واژگان
پودر C4بوتیرات کلسیم
جوجه گوشتی
صفات لاشه
عملکرد رشد
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2023-02-201401-12-01
ناشر
دانشگاه تبریزUniversity of Tabriz
سازمان پدید آورنده
گروه علوم دامی دانشگاه فردوسی مشهدگروه علوم دامی دانشگاه فردوسی مشهد
شاپا
2008-51252676-5705




