• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه محیط زیست جانوری
    • دوره 12, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه محیط زیست جانوری
    • دوره 12, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مطالعه برخی خاصیت ‌های آنتی‌ باکتریایی و آنتی ‌اکسیدانی عصاره آبی جلبک قهوه ‌ای (Sargassum tenerrimum) جمع آوری شده از سواحل خلیج فارس

    (ندگان)پدیدآور
    شاه حسینی, سمیراکردجزی, معظمهاحمدنصرالهی, ساماناجاق, سیدمهدینعیمی فر, عاطفهشریفیان, سلیم
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.486 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    سایر
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
     امروزه اهمیت جلبک ‌ها به ­عنوان منابع مهم غذایی، دارویی و صنعت در حال پیشرفت می ‌باشد. مطالعه حاضر جهت تعیین مقدار فعالیت ‌های ضدباکتریایی و آنتی ‌اکسیدانی عصاره آبی جلبک قهوه ‌ای Sargassum tenerrimum سواحل خلیج فارس انجام شد. آزمایش­ های انجام شده در این پژوهش شامل سنجش فعالیت آنتی ‌اکسیدانی کل، فنل کل، توانایی شلاته کنندگی یون آهن، فعالیت مهار رادیکال آزاد DPPH و سوپراکسید بوده که نشان داد عصاره استخراج شده از جلبک قهوه‌ ای S. tenerrimum توانایی بالایی در خاصیت آنتی ‌اکسیدانی دارد (0/05>p). هم ­چنین ﻣﻘﺎوم ﺷﺪن ﺑﺴﻴﺎری از ﺑﺎﻛﺘﺮی ﻫﺎی ﺑﻴﻤﺎریزا در ﺑﺮاﺑﺮ داروﻫﺎی مصنوعی و ﻋﻮارض ﺟﺎﻧﺒﻲ و ﮔﺮاﻧﻲ داروﻫﺎی ﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ ﺗﻮﺟﻪ داﻧﺸﻤﻨﺪان را ﺑﻪ­ ﺳﻤﺖ داروﻫﺎی ﻃﺒﻴﻌﻲ و ﮔﻴﺎﻫﻲ ﻣﻌﻄﻮف ﻛﺮده اﺳﺖ از این ­رو خاصیت ضدباکتریایی در برابر هفت گونه باکتری مختلف بیماریزا و غیربیماریزا مورد ارزیابی قرار گرفت. باکتری Yersinia ruckeri تنها باکتری مقاوم به عصاره مشخص شد (0/05p). طبق نتایج این مطالعه، عصاره جلبک قهوه‌ ای S. tenerrimum می ‌تواند به ­عنوان ترکیب باکتری­ کش و آنتی ‌اکسیدان به مصرف غذایی، دارویی و آرایشی و بهداشتی برسد.
    کلید واژگان
    جلبک قهوه ‌ای
    فعالیت ضدباکتریایی
    فعالیت آنتی ‌اکسیدانی
    DPPH

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2020-06-21
    1399-04-01
    ناشر
    شرکت مهندسین مشاور شیل آمایش
    Shil Amayesh Consulting Engineering Company
    سازمان پدید آورنده
    گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
    گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
    مرکز آموزش و پژوهش بیماری های پوست و جذام، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
    گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
    مرکز آموزش و پژوهش بیماری های پوست و جذام، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
    گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران

    شاپا
    2008-4218
    URI
    https://dx.doi.org/10.22034/aej.2020.107580
    http://www.aejournal.ir/article_107580.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/101853

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب