مطالعه برخی خاصیت های آنتی باکتریایی و آنتی اکسیدانی عصاره آبی جلبک قهوه ای (Sargassum tenerrimum) جمع آوری شده از سواحل خلیج فارس
(ندگان)پدیدآور
شاه حسینی, سمیراکردجزی, معظمهاحمدنصرالهی, ساماناجاق, سیدمهدینعیمی فر, عاطفهشریفیان, سلیمنوع مدرک
Textسایر
زبان مدرک
فارسیچکیده
امروزه اهمیت جلبک ها به عنوان منابع مهم غذایی، دارویی و صنعت در حال پیشرفت می باشد. مطالعه حاضر جهت تعیین مقدار فعالیت های ضدباکتریایی و آنتی اکسیدانی عصاره آبی جلبک قهوه ای Sargassum tenerrimum سواحل خلیج فارس انجام شد. آزمایش های انجام شده در این پژوهش شامل سنجش فعالیت آنتی اکسیدانی کل، فنل کل، توانایی شلاته کنندگی یون آهن، فعالیت مهار رادیکال آزاد DPPH و سوپراکسید بوده که نشان داد عصاره استخراج شده از جلبک قهوه ای S. tenerrimum توانایی بالایی در خاصیت آنتی اکسیدانی دارد (0/05>p). هم چنین ﻣﻘﺎوم ﺷﺪن ﺑﺴﻴﺎری از ﺑﺎﻛﺘﺮی ﻫﺎی ﺑﻴﻤﺎریزا در ﺑﺮاﺑﺮ داروﻫﺎی مصنوعی و ﻋﻮارض ﺟﺎﻧﺒﻲ و ﮔﺮاﻧﻲ داروﻫﺎی ﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ ﺗﻮﺟﻪ داﻧﺸﻤﻨﺪان را ﺑﻪ ﺳﻤﺖ داروﻫﺎی ﻃﺒﻴﻌﻲ و ﮔﻴﺎﻫﻲ ﻣﻌﻄﻮف ﻛﺮده اﺳﺖ از این رو خاصیت ضدباکتریایی در برابر هفت گونه باکتری مختلف بیماریزا و غیربیماریزا مورد ارزیابی قرار گرفت. باکتری Yersinia ruckeri تنها باکتری مقاوم به عصاره مشخص شد (0/05p). طبق نتایج این مطالعه، عصاره جلبک قهوه ای S. tenerrimum می تواند به عنوان ترکیب باکتری کش و آنتی اکسیدان به مصرف غذایی، دارویی و آرایشی و بهداشتی برسد.
کلید واژگان
جلبک قهوه ایفعالیت ضدباکتریایی
فعالیت آنتی اکسیدانی
DPPH
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2020-06-211399-04-01
ناشر
شرکت مهندسین مشاور شیل آمایشShil Amayesh Consulting Engineering Company
سازمان پدید آورنده
گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایرانگروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
مرکز آموزش و پژوهش بیماری های پوست و جذام، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
مرکز آموزش و پژوهش بیماری های پوست و جذام، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران




