• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه محیط زیست جانوری
    • دوره 12, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه محیط زیست جانوری
    • دوره 12, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    مقایسه خواص آنتی اکسیدانی کیتوالیگوساکاریدهای استخراجی از ضایعات میگوی پرورشی پا سفید غربی (Litopenaeus vannami)، اسکوئید هندی (Uroteuthis duvaucelii) و خرچنگ گرد (Portunus pelagicus)

    (ندگان)پدیدآور
    تیموری, هومنرضائی, مسعودطبرسا, مهدی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.373 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زیست شناسی (جانوری)
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    استفاده بهینه از ضایعات حاصل از کارخانه‌ های فرآوری آبزیان از مسائل بسیار مهم و نیاز به بازبینی اساسی دارد، ­از یک‌ سو،­ ورود این ضایعات به‌ عنوان زباله‌ های تر علاوه بر تولید شیرابه و تهدید اکوسیستم‌ های آبی و بروز مشکلات زیست‌ محیطی، می‌ تواند یکی از عوامل مشکل‌ زا و سبب بروز بیماری‌ های مختلف گردد. از سویی دیگر منابعی چنین با اهمیت می‌ تواند مورد بهره ­برداری قرار گرفته و منتج به تولید فراورده‌ های با ارزش افزوده بالا مثل آنزیم‌ ها، ژلاتین، کیتین، کیتوزان و غیره گردد. با توجه به اثرات بیولوژیک و زیست ­فعال گزارش‌ شده از الیگوساکاریدهای استخراجی از ترکیبات کیتینی نرم ­تنان دریایی در سال ­های اخیر که با نام (کیتوالیگوساکاریدها) شناخته می­ شوند، امکان استفاده از این اجزای فرا­سودمند به ­عنوان ترکیبات آنتی اکسیدان مورد بررسی قرار گرفت. در بررسی­ های انجام شده تقریباً در تمام آزمون­ ها کیتوالیگوساکاریدها توانایی مهاری نسبتاً خوبی از خود نشان دادند که می ­توانند به ­عنوان یک منبع خوب برای تحقیقات آنتی ­اکسیدانی مورد بررسی قرار بگیرند. در آزمون خنثی ­سازی رادیکال DPPH، با کمی فاصله از ویتامین C الیگوساکارید اسکوئید هندی با استخراج اسیدی با 78/23 درصد، در آزمون بررسی احیا در برابر یون آهن، کیتوالیگوساکارید خرچنگ گرد با استخراج آنزیمی بیش ­ترین اثر فعالیت احیایی 19 درصد را از خود نشان داد. هم­ چنین در آزمون سنجش ظرفیت آنتی اکسیدانی کل کیتوالیگوساکارید میگو وانامی استخراج اسیدی بالاترین ظرفیت آنتی­ اکسیدانی 42/19 درصد را از خود نشان داد.
    کلید واژگان
    کیتوالیگوساکارید
    وزن مولکولی
    خواص آنتی اکسیدانی
    زیست فعال

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2020-03-20
    1399-01-01
    ناشر
    شرکت مهندسین مشاور شیل آمایش
    Shil Amayesh Consulting Engineering Company
    سازمان پدید آورنده
    گروه عمل آوری فرآورده های شیلاتی، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران
    گروه عمل آوری فرآورده های شیلاتی، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران
    گروه عمل آوری فرآورده های شیلاتی، دانشکده منابع طبیعی و علوم دریایی، دانشگاه تربیت مدرس، نور، ایران

    شاپا
    2008-4218
    URI
    https://dx.doi.org/10.22034/aej.2020.105574
    http://www.aejournal.ir/article_105574.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/101792

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب