• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه محیط زیست جانوری
    • دوره 12, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه محیط زیست جانوری
    • دوره 12, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی فعالیت ضدمیکروبی سویه باکتریاییLactococcus lactis subsp. cremoris NABRII66 جداسازی شده از روده ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان

    (ندگان)پدیدآور
    مرتضایی, فائزهرویان, مریمباباخانی, آریاصیقلانی, رامین
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.503 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    بیماری ها
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    این مطالعه با هدف بررسی فعالیت ضد‌میکروبی­ سویه باکتریایی اسیدلاکتیک Lactococcus lactis subsp. cremoris NABRII66 علیه عوامل باکتریایی بیماریزای شایع در آبزی‌پروری و انسان توسط آزمایش‌های in vitro انجام شد. L. lactis subsp. cremoris NABRII66 از روده ماهی قزل‌آلای رنگین‌کمان جداسازی شده بود. به ­منظور بررسی فعالیت ضدمیکروبی سویه باکتریایی منتخب علیه عوامل بیما‌ریزای باکتریایی تاثیرگذار بر آزادماهیان و سایر گونه‌های ماهیان شامل L.garvieae ، Aeromonas salmonicida و دو عامل بیماریزای دیگر شامل Escherichia coliوStaphylococcus aureus به ­عنوان دو منبع شایع عفونت انسانی، از دو روش‌ آگار دولایه و میکروتیتر پلیت استفاده شد. نتایج  روش آگار دولایه، فعالیت ضد‌میکروبی سویه باکتریایی L. lactis subsp. cremoris NABRII66 را علیه تمامی عوامل بیماریزا نشان داد و بیش ­ترین اثر معنی‌دار بازدارندگی بر مهار رشد باکتری‌های بیماریزای A. salmonicida­ و ­S. aureus مشاهده گردید (0/05>p). هم­ چنین، نتایج تست میکروتیتر پلیت نشان داد که ­سوپرناتانت فاقد سلول سویه باکتریایی L. lactis subsp. cremoris NABRII66 به ­طور معنی‌داری قادر به مهار رشد باکتری A. salmonicida بود (0/05>p). ­این مطالعه نشان داد که سویه باکتریایی L. lactis subsp. cremoris NABRII66 جداسازی شده از روده ماهی قزل‌آلای رنگین­ کمان، دارای پتانسیل ضد‌میکروبی علیه چهار عامل باکتریایی بیماریزای شایع توسط تولید برخی ترکیبات برون‌سلولی بوده که باید در مطالعات بعدی مورد ارزیابی قرار گیرد.
    کلید واژگان
    آبزی‌پروری
    باکتری‌های اسیدلاکتیک
    عوامل بیما‌ریزای باکتریایی
    فعالیت ضدمیکروبی
    قزل‌آلای رنگین‌کمان

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2020-03-20
    1399-01-01
    ناشر
    شرکت مهندسین مشاور شیل آمایش
    Shil Amayesh Consulting Engineering Company
    سازمان پدید آورنده
    گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، ایران
    مدیریت شمال کشور، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران
    گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه گیلان، صومعه سرا، ایران
    مدیریت شمال کشور، پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی ایران، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، رشت، ایران

    شاپا
    2008-4218
    URI
    https://dx.doi.org/10.22034/aej.2020.105268
    http://www.aejournal.ir/article_105268.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/101780

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب