نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorارباب, عباسfa_IR
dc.date.accessioned1402-05-23T15:05:35Zfa_IR
dc.date.accessioned2023-08-14T15:05:35Z
dc.date.available1402-05-23T15:05:35Zfa_IR
dc.date.available2023-08-14T15:05:35Z
dc.date.issued2022-12-22en_US
dc.date.issued1401-10-01fa_IR
dc.date.submitted2022-09-24en_US
dc.date.submitted1401-07-02fa_IR
dc.identifier.citationارباب, عباس. (1401). ارزیابی پسماندهای میوه و سبزی روی شاخص‌های تغذیه‌ای نوزاد سوسک جو ، Zophobas morio (Fabricius, 1776) برای تغذیه آبزیان پرورشی. تغذیه آبزیان, 8(4), 65-74. doi: 10.22124/janb.2023.24170.1198fa_IR
dc.identifier.issn2383-4412
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22124/janb.2023.24170.1198
dc.identifier.urihttps://janb.guilan.ac.ir/article_6812.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/1017603
dc.description.abstractسوسک جو یا سوپرورم (Coleoptera: Tenebrionidae) Zophobas morio ، حشره­ای با کاربردهای متنوع صنعتی است که در تولید خوراک طیور، آبزیان و برخی حیوانات خانگی قابلیت ویژه­ای دارد. در این بررسی تأثیر پسماندهای میوه و سبزی بر شاخص‌های تغذیه‌ای 1200 نوزاد سوپرورم در مدت 4 هفته در شرایط دمایی C° 1 ± 27، رطوبت نسبی 5 ± 60% و دوره‏ نوری 12 ساعت روشنایی بررسی شد. برای این منظور تیمارهای پوست موز، پوست خیار، پوست هندوانه، برگ کاهو و تفاله هویج به میزان 10 گرم روزانه در نظر گرفته شد. نتایج حاصل از مقایسه شاخص‌های تغذیه‌ای نشان داد که کمترین و بیشترین مقدار هضم­پذیری نسبی به‌ترتیب روی بسترهای سبوس گندم (7%) و پوست هندوانه (97%) است. بیشترین مقادیر شاخص‌های بازدهی تبدیل غذای بلعیده شده و کارایی تبدیل غذای هضم شده مربوط به نوزادهای تغذیه شده از سبوس گندم + پوست هندوانه به ترتیب 25 و 42% بود. همچنین، کمترین مقادیر این شاخص­ها روی بستر پوست هندوانه (به ترتیب 50/4 و 80/5%) مشاهده شد. کمترین مقدار شاخص مصرف نسبی روی بستر سبوس گندم + پوست خیار(24/2) و بیشترین آن روی پوست هندوانه (25/22) مشاهده شد. علاوه بر این، بیشترین نرخ رشد ویژه و درصد افزایش وزن به ترتیب روی بسترهای سبوس گندم + تفاله هویج و سبوس گندم + پوست خیار به­دست آمد (05/0>p). با توجه به برآیند نتایج به‌دست آمده، سبوس گندم + پوست هندوانه به عنوان بستر‌ی مناسب برای رشد و تغذیه این حشره معرفی می‌شود.fa_IR
dc.format.extent536
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه گیلانfa_IR
dc.publisherUniversity of Guilanen_US
dc.relation.ispartofتغذیه آبزیانfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Aquatic Animals Nutritionen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22124/janb.2023.24170.1198
dc.subjectشاخص‌های تغذیه‌ایfa_IR
dc.subjectپرورش انبوهfa_IR
dc.subjectخوراک جایگزینfa_IR
dc.subjectپسماند های کشاورزیfa_IR
dc.subjectتغذیه آبزیانfa_IR
dc.titleارزیابی پسماندهای میوه و سبزی روی شاخص‌های تغذیه‌ای نوزاد سوسک جو ، Zophobas morio (Fabricius, 1776) برای تغذیه آبزیان پرورشیfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه حشره شناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی تاکستان، تاکستان، ایرانfa_IR
dc.citation.volume8
dc.citation.issue4
dc.citation.spage65
dc.citation.epage74


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد