• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه محیط زیست جانوری
    • دوره 11, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه محیط زیست جانوری
    • دوره 11, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تولید ماست میوه ای پروبیوتیک حاوی پالپ توت فرنگی از شیر میش

    (ندگان)پدیدآور
    صاحب خانی, مریمشهاب لواسانی, علیرضاموحد, سارا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.388 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    تغذیه
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    در این پژوهش تاثیر افزایش پالپ توت فرنگی در طول نگه ­داری بر رشد لاکتوباسیلوس کازئی، خواص فیزیکوشیمیایی، حسی و آنتی ‎اکسیدانی ماست توت فرنگی مورد بررسی قرار گرفت. مقدار پالپ توت فرنگی به­ میزان (صفر، 1 ، 2، 3 و 4 درصد) و زمان نگه ­داری در محدوده 22-1 روز و دمای نگه­ داری  4 درجه سانتی­ گراد بود. نتایج حاصل نشان داد با افزایش مقدار پالپ توت فرنگی و گذشت زمان تعداد کلنی لاکتوباسیلوس کازئی کاهش یافت. نوع تیمار و زمان نگه ­داری و اثر متقابل آن­ ها بر زنده ­مانی باکتری لاکتوباسیلوس کازئی در ماست میوه ‎ای پروبیوتیک معنی­ دار بود (0/05>p). اثر نوع تیمار و زمان نگه ­داری و اثر توام زمان و نوع نمونه بر روی تغییرات pH ماست میوه ‎ای پروبیوتیک معنی­ دار بود (0/05>p) و با گذشت زمان pH کاهش یافت. اثر نوع تیمار و زمان نگه ­داری و اثر توام زمان و نوع نمونه بر روی تغییرات اسیدیته، ماده خشک و خصوصیات آنتی ‎اکسیدانی ماست میوه ­ای پروبیوتیک معنی ‎دار بود (0/05>p). به ­موازات pH، درصد اسیدیته نمونه ­ها افزایش یافت. درصد چربی نمونه­ ها تا روز دوازدهم نگه ­داری افزایش و تا پایان مدت ماندگاری ثابت باقی ماند. نوع تیمار اثر معنی ­داری بر درصد چربی ماست میوه ای پروبیوتیک داشت (0/05>p) و زمان و اثر متقابل تیمار و زمان نگه ­داری اثر معنی ‎داری بر درصد چربی ماست پروبیوتیک میوه ­ای نداشت (0/05p). درصد پروتئین تمامی تیمارها تا پایان دوره نگه ­داری بدون تغییر باقی ماند. اثر نوع تیمار، زمان نگه ­داری و اثر متقابل تیمار و زمان نگه ­داری بر پذیرش کلی، احساس دهانی، طعم و رنگ معنی­ دار نبود (0/05p). اثر زمان بر امتیاز حسی آب­ اندازی ماست حاوی درصدهای متفاوت پالپ توت فرنگی کاملاً معنی ‎دار بود (0/05>p). ولی اثر نوع تیمار، اثر متقابل تیمار و زمان نگه ­داری بر آب ­اندازی ماست معنی دار نبود (0/05p).
    کلید واژگان
    ماست پروبیوتیک
    پالپ توت فرنگی
    لاکتوباسیلوس کازئی

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2019-12-22
    1398-10-01
    ناشر
    شرکت مهندسین مشاور شیل آمایش
    Shil Amayesh Consulting Engineering Company
    سازمان پدید آورنده
    گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین -پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران
    مرکز تحقیقات فناوری های نوین تولید غذای سالم ، واحد ورامین-پیشوا ، دانشگاه آزاد اسلامی ، ورامین ، ایران
    گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، واحد ورامین -پیشوا، دانشگاه آزاد اسلامی، ورامین، ایران

    شاپا
    2008-4218
    URI
    http://www.aejournal.ir/article_104164.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/101566

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب