اثرسطوح مختلف عصاره گیاه سالیکورنیا Salicornia sp بر عملکرد رشد و ترکیبات شیمیایی بدن ماهی کفال خاکستری (Mugil cephalus Linnaeus 1758)
(ندگان)پدیدآور
اکبری, پریانامدارعلی صوفی, قرباننوع مدرک
Textفیزیولوژی (جانوری)
زبان مدرک
فارسیچکیده
تحقیق حاضر به منظور بررسی اثر سطوح مختلف عصاره گیاه سالیکورنیا (Salicornia sp) بر عملکرد رشد و ترکیبات شیمیایی ماهی کفال خاکستری (Mugil cephalus) به مدت 60 روز صورت گرفت. در این مطالعه، تعداد 240 قطعه ماهی با میانگین وزنی 0/43±8/42 گرم در یک طرح کاملاً تصادفی با 4 تیمار آزمایشی و 3 تکرار (با تعداد 20 قطعه در هر تکرار) مورد آزمایش قرار گرفتند. تیمار شاهد (بدون عصاره گیاه) و تیمارهای آزمایشی 2، 3 و 4 به ترتیب دارای 500، 1000 و 1500 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره گیاه در غذا بودند. در پایان آزمایش، بالاترین وزن نهایی 2/03±26/74 گرم، میزان افزایش وزن به دست آمده 14/97±216/85 گرم، میزان رشد روزانه 0/12±0/20 درصد، نرخ رشد ویژه 0/17±1/91 درصد، میزان بقاء 1/14±93/ 60 درصد، کم ترین ضریب تبدیل غذایی 0/11±1/44 درصد، بالاترین راندمان کارایی پروتئین 1/39±9/03 درصد در تیمار حاوی 1500 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره گیاه مشاهده شد که با تیمار شاهد دارای تفاوت معنی دار بود (0/05>P). بیش ترین میزان پروتئین خام و رطوبت در تیمار حاوی 1500 میلی گرم عصاره گیاه بر کیلوگرم غذا مشاهده شد. در مجموع براساس نتایج این تحقیق افزودن 1500 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره گباه سالیکورنیا به جیره غذایی ماهی کفال خاکستری به منظور بهبود رشد وکیفیت لاشه در این ماهی پیشنهاد می شود.
کلید واژگان
ماهی کفال خاکستریعصاره گیاه سالیکورنیا
ترکیبات شیمبایی بدن
عملکرد رشد
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2019-12-221398-10-01
ناشر
شرکت مهندسین مشاور شیل آمایشShil Amayesh Consulting Engineering Company
سازمان پدید آورنده
گروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایرانگروه شیلات، دانشکده علوم دریایی، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی چابهار، چابهار، ایران




