• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه محیط زیست جانوری
    • دوره 11, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • فصلنامه محیط زیست جانوری
    • دوره 11, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی رژیم غذایی و تولیدمثل ماهی شوریده (Otolithes ruber Bloch & Schneider, 1801) در سواحل دریای عمان (منطقه بندر جاسک)

    (ندگان)پدیدآور
    فرخنده شیلسر, قاسمصفائی, محسنکامرانی, احسانولی نسب, تورج
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.353 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    تغذیه
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    رژیمغذایی وتولیدمثل ماهی ­شوریده(Otolithes ruber) طی دوره 12 ماهه نمونه ­برداری، از شهریور1395 تا مرداد 1396 در صیدگاه های دریای عمان ( منطقه جاسک ) مورد مطالعه قرار گرفت.  در مجموع 600 عدد ماهی شوریده مورد زیست­ سنجی و کالبدشکافی قرار گرفت. میانگین فاکتور وضعیت و شاخص شدت تغذیه به ­ترتیب  1/01 و 307/66 به ­دست آمد و شاخص خالی بودن معده برای جنس ­های نر و ماده به ترتیب 45/63 و 37/64 بود. هم ­چنین شاخص وقوع شکار برای طعمه ماهی  75 درصد و برای طعمه اسکوئید 11/6 درصد و برای طعمه میگو 10/2 درصد برآورد شد. در بررسی اقلام غذایی موجود در معده ماهی ­شوریده طیف وسیعی از نمونه ­های ماهی استخوانی (انواعی از خانواده شوریده ماهیان، شورت ماهیان، شگ ماهیان، راشکوماهیان و بقایای اسکلت هضم شده ماهی)، سخت ­پوستان (میگو و مانتیس) و اسکوئید (سرپایان) ترکیبات غذایی در معده ماهی شوریده را تشکیل می ­دهند. هم ­چنین نتایج نشان داد از نظر اهمیت و فراوانی طعمه ­های صید شده انواع ماهی­ ها صید غالب ماهی شوریده می­ باشد. نسبت جنسی ماده به نر برای شوریده  1 به 0/72 بود که بیانگر اختلاف معنی ­دار است و فصل تخم ریزی آن در  بهار به ­دست آمد.
    کلید واژگان
    ماهی شوریده
    تغذیه
    تولیدمثل
    دریای عمان

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2019-12-22
    1398-10-01
    ناشر
    شرکت مهندسین مشاور شیل آمایش
    Shil Amayesh Consulting Engineering Company
    سازمان پدید آورنده
    گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران
    گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران
    گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران
    موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران

    شاپا
    2008-4218
    URI
    http://www.aejournal.ir/article_102493.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/101530

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب