بررسی رژیم غذایی و تولیدمثل ماهی شوریده (Otolithes ruber Bloch & Schneider, 1801) در سواحل دریای عمان (منطقه بندر جاسک)
(ندگان)پدیدآور
فرخنده شیلسر, قاسمصفائی, محسنکامرانی, احسانولی نسب, تورجنوع مدرک
Textتغذیه
زبان مدرک
فارسیچکیده
رژیمغذایی وتولیدمثل ماهی شوریده(Otolithes ruber) طی دوره 12 ماهه نمونه برداری، از شهریور1395 تا مرداد 1396 در صیدگاه های دریای عمان ( منطقه جاسک ) مورد مطالعه قرار گرفت. در مجموع 600 عدد ماهی شوریده مورد زیست سنجی و کالبدشکافی قرار گرفت. میانگین فاکتور وضعیت و شاخص شدت تغذیه به ترتیب 1/01 و 307/66 به دست آمد و شاخص خالی بودن معده برای جنس های نر و ماده به ترتیب 45/63 و 37/64 بود. هم چنین شاخص وقوع شکار برای طعمه ماهی 75 درصد و برای طعمه اسکوئید 11/6 درصد و برای طعمه میگو 10/2 درصد برآورد شد. در بررسی اقلام غذایی موجود در معده ماهی شوریده طیف وسیعی از نمونه های ماهی استخوانی (انواعی از خانواده شوریده ماهیان، شورت ماهیان، شگ ماهیان، راشکوماهیان و بقایای اسکلت هضم شده ماهی)، سخت پوستان (میگو و مانتیس) و اسکوئید (سرپایان) ترکیبات غذایی در معده ماهی شوریده را تشکیل می دهند. هم چنین نتایج نشان داد از نظر اهمیت و فراوانی طعمه های صید شده انواع ماهی ها صید غالب ماهی شوریده می باشد. نسبت جنسی ماده به نر برای شوریده 1 به 0/72 بود که بیانگر اختلاف معنی دار است و فصل تخم ریزی آن در بهار به دست آمد.
کلید واژگان
ماهی شوریدهتغذیه
تولیدمثل
دریای عمان
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2019-12-221398-10-01
ناشر
شرکت مهندسین مشاور شیل آمایشShil Amayesh Consulting Engineering Company
سازمان پدید آورنده
گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایرانگروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران
گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران




