بررسی شاخص های دینامیک و سطوح غذایی ماهی گوازیم دم رشته ای Nemipterus japonicus Bloch, 1791 در آب های شمال دریای عمان
(ندگان)پدیدآور
تاج زاده نمین, موناولی نسب, تورجرمضانی فرد, احساناحتشامی, فریبرزنوع مدرک
Textزیست شناسی (جانوری)
زبان مدرک
فارسیچکیده
عادات غذایی ماهی گوازیم دم رشته ای (Nemipterus japonicus)، در دوره زمانی 97-1396، به صورت فصلی در دریای عمان مورد بررسی قرار گرفت. در این تحقیق محتویات معده 210 عدد ماهی گوازیم دم رشته ای (91 عدد ماده و 119 عدد نر) مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه برخی از شاخص ها مانند شاخص شدت تغذیه (2/60 درصد)، شاخص خالی بودن معده (43/80 درصد)، میانگین سطح غذایی (4/08) و نرخ غذای مصرفی (9/00 در سال) محاسبه گردید. در مجموع 4 رده تاکسونومیک عمده در محتویات معده اینگونه شناسایی و وزن شد. گروه های شناسایی شده شامل بندپایان (سخت پوستان)، سرپایان، ماهیان استخوانی و جلبک های دریایی بودند. بندپایان با 55/75 درصد فراوان ترین اقلام غذایی یافت شده در معده گوازیم دم رشته ای بود. نتایج شاخص حضور شکار نشانداد که خرچنگ های خانواده Portunidae (درصد 61/19) به عنوان غذای اصلی،عقربک Squilla mantis (درصد 28/35) و ماهیان استخوانی هضم شده (20/89 درصد)به ترتیب به عنوانغذای فرعی و اتفاقی تقسیم بندی شدند بیش ترین میزان شدت تغذیه در زمستان (50/77 درصد) و کم ترین آن در پاییز (35/20 درصد) به دست آمد. ماهی گوازیم دم رشته ای، علاوه بر گوشت خوار بودن دارای رفتار تغذیه ای هم نوع خواری هم می باشد که در فصل زمستان (3/00 درصد) و فصل بهار (6/00 درصد) مشاهده گردید. نتایج تحقیق حاضر بر مبنایشاخص درصد حضور شکار به گوشت خوار بودن و براساس شاخص شدت تغذیه به متوسط بودن نرخ غذای مصرفی برای ماهی گوازیم دم رشته ای دلالت می نماید.
کلید واژگان
ماهی گوازیم دم رشته ای (Nemipterus japonicus)سطح غذایی
نرخ غذای مصرفی
هم نوع خواری
شمال دریای عمان
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2019-12-221398-10-01
ناشر
شرکت مهندسین مشاور شیل آمایشShil Amayesh Consulting Engineering Company
سازمان پدید آورنده
گروه بیولوژی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایرانموسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
گروه بیولوژی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران




